Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

I den sidste weekend i april sejler den nye hurtigfærge, som skal sejle mellem Aarhus og Samsø, sine sidste prøveture. Passagerer kan komme med kvit og frit.

Den har været længe ventet - den nye hurtigfærge, Lilleøre, som året rundt skal sejle mellem Dokk1 i Aarhus og Sælvig på Samsø.

Mandag den 26. april sejler den endelig sin første officielle tur med passagerer, men hvis man har svært ved at vente, kan man kvit og frit komme med på prøvesejlads den 24. og 25. april.

- Vi har prøvesejlet Lilleøre rigtig mange gange nu, men vi vil gerne lige have et par prøveture med passagerer også, så vores besætning er helt klar til den store dag den 26. april. Det bliver så fedt, siger Carsten Kruse, der er færgedirektør hos Samsø Rederi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Både lørdag og søndag sejler færgen tre dobbeltture til og fra Samsø.

VIDEO: Kalder alle færgenørder! Hvis du gerne vil vide alt om den nye hurtigfærge, som skal sejle mellem Samsø og Aarhus, så hop med ombord og se videoen til ende.

En form for indvielse

Samsø Rederi har dog ikke kun arrangeret de gratis prøveture for at klæde besætningen helt på.

Rederiet ville nemlig have fejret Lilleøres første sejltur med passagerer med en stor indvielse, men det har covid-19 forhindret.

- Vi kan desværre ikke holde en stor indvielse, så det her med at give et par gratis ture er et lille plaster på såret til dem, der rigtig gerne vil med, siger Carsten Kruse. 

Man skal dog være hurtig, hvis man vil have en gratis tur til eller fra Samsø. Normalt har færgen plads til knap 300 passagerer og 75 cykler, men på grund af corona kan færgen på nuværende tidspunkt kun have 150 passagerer med ombord.

Selvom turen er gratis, skal man bestille en billet. Det gælder uanset om man er gående, har cykel med eller er samsinger og har et ø-kort. Billetterne kan bestilles hos Samsø Rederi.

Lørdag den 24. april og søndag 25. april sejler færgen fra Sælvig kl. 8:30, kl. 12 og kl. 16:30. Den sejler fra Dokk1 i Aarhus kl. 10, kl. 13:30 og kl. 18. 

Fem facts om hurtigfærgen

Mest læste

Mere fra Samsø

Søstrene Grene

Grundlæggeren af Søstrene Grene er død

Anholdt. Politi

Tyveri udviklede sig: 25-årig skubbede Netto-ansat

vold Horsens Nørretorv

Ung mand klinisk død efter tæsk: Nu er den fjerde mistænkte anholdt

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter