Teater modtager milliondonation fra fond

Randers Teater har fået en stor portion penge til en ny foyer.

Randers Teater har modtaget en donation på 5,2 millioner kroner fra A. P. Møller Fonden.

Pengene skal bruges til en ny, større foyer, som skal forbedre teateroplevelsen i Randers.

- Foyeren er der, hvor vi mødes før, under og efter en forestilling eller et arrangement. Det er der, vi reflekterer over oplevelsen, får et glas og taler sammen. Derfor har vi længe gået med en drøm om en større foyer til vores gæster, så den totale oplevelse af at komme på teatret bliver endnu bedre, siger teaterleder Peter Westphael i en pressemeddelelse. 

Han er taknemmelig for, at fonden har valgt at skyde penge i teatret. 

- Vi er utrolig taknemmelige for, at de i A.P. Møller Fonden ser vores vej, og ser de muligheder, der er for vores teater. Uden A. P. Møller Fonden ville vi ikke have været der, hvor vi er i dag, siger Peter Westphael.  

Kommet på finansloven

Donationen kommer kort tid efter, at teatret offentliggjorde navneskiftet fra Randers EgnsTeater, som det har heddet i 20 år, til Randers Teater. 

Samtidig kom teatret i år på finansloven og har fået tildelt 3 millioner kroner af staten. Penge som skal bruges til at lave mere teater til en større målgruppe. 

- Nu er vi en del af noget større og kan sætte endnu flere ressourcer ind på at udvikle og eksperimentere, så vi kan præsentere publikum for mere nyskabende scenekunst. Vi er et af få teatre, der nu er finansieret både nationalt og kommunalt, sagde Peter Westphael til TV2 ØSTJYLLAND i midten af maj. 

I forbindelse med navneskiftet og status som regionalt teater i stedet for egnsteater fik teatret en lykønskning med fra kulturminister Joy Mogensen (S). 

- Jeg ønsker Randers Teater tillykke med at teatret er rykket op i en ny liga. Her skal Randers Teater fortsætte med at producere og præsentere scenekunst for både børn og voksne, arbejde med talentudvikling og styrke danskernes interesse for scenekunst, sagde hun i en pressemeddelelse.

Randers Teater modtager årligt 8,8 millioner kroner fra staten og 6,2 millioner kroner fra kommunen.

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej

Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger