Mand blev reddet ud af brændende lejlighed - nu er han afgået ved døden

Søndag blev en mand med alvorlige brandskader fløjet til Rigshospitalet efter en brand i sin lejlighed i Randers. Nu er han afgået ved døden.

En 57-årig mand er søndag reddet ud af en lejlighed i Randers, der stod i flammer. Brandårsagen er ukendt. Foto: Øxenholt Foto.

En 58-årig mand, der søndag blev reddet ud af sin brændende lejlighed på tredje sal på Sjællandsgade i Randers, er afgået ved døden.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter torsdag eftermiddag.

- En 58-årig mand, som i søndags blev indlagt med svære skader efter en brand i en lejlighed i Randers, er i dag afgået ved døden. De pårørende er underrettet, skriver Østjyllands Politi på Twitter.

Læs også Tre dage efter brand: Offer fortsat i kritisk tilstand

Branden fandt sted søndag ved middagstid, hvor der blandt andet var store flammer ud ad vinduerne. Da brandvæsenet ankom til lejligheden, lykkedes det brandfolk via en teleskopstige at komme op til manden på altanen og få ham væk fra flammerne.

Da den 58-årige mand var blevet reddet ud af sin lejlighed, var han alvorligt forbrændt. Han blev overført til Rigshospitalet med helikopter.

Brandårsag er fortsat ukendt

Østjyllands Politi oplyser også på Twitter, at brandårsagen fortsat er ukendt. Sådan lød det også, da TV2 ØSTJYLLAND talte med politiet i går, onsdag.

- Det kræver nogle tekniske undersøgelser, hvor man skal kigge på spor, og det kan godt tage noget tid, sagde Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsatte:

- Det er meget forskelligt, hvor lang tid sådan nogle undersøgelser tager, men det er i hvert fald ikke unormalt, at det tager mere end tre dage, sagde han.

Det er i dag fire dag siden, branden fandt sted.

Læs også Betjent tiltalt for at smugle hash og telefoner ind i arrest

Lejlighed for varm til undersøgelse

Søndag oplyste vagtchef ved Østjyllands Politi Peter Hunniche, at de først kunne få teknikere på stedet, når lejligheden var kølet af efter branden.

- Når brandvæsnet er færdig med at slukke, er der formentlig for varmt til, at vi kan komme ind og kigge, sagde han søndag til TV2 ØSTJYLLAND og fortsatte:

- Så der vil lejligheden formentlig blive spærret af, og så får vi teknikere på enten senere i dag eller i morgen, når det er til at være der.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om branden kl. 11:48. På det tidspunkt stod der flammer ud af vinduerne. Foto: Øxenholt Foto.

Politiet har lavet indledende undersøgelser i lejligheden, men kan altså ikke sige noget om brandårsagen endnu.

Ifølge brandvæsnets indsatsleder Niels Henrik Nielsen fra Beredskab & Sikkerhed var de øvrige beboere i ejendommen selv kommet ud i sikkerhed, og ingen andre personer er kommet til skade. Det oplyste han til TV2 ØSTJYLLAND søndag.

Udover lejligheden på tredje sal er der sket røg- og vandskader på andre af bygningens lejligheder ifølge indsatslederen.

Læs også Kæmpe tanke flyttet med ny metode: - Ikke noget vi lige kommer til igen