VIDEO: Ex-rocker hjælper unge ud af bandekriminalitet

Hos Torben Bohnhardt føler de unge sig forstået

En tidligere rocker har slået sig ned som privat konsulent for unge kriminelle. Torben Bohnhardt skal hjælpe de unge med at stable tilværelsen på benene igen efter en fængselsdom.

Torben Bonhardts arbejde med unge kriminelle udspiller sig i foreningen HeadOn, hvor han agerer mentor for unge bandekriminelle. Han startede virksomheden, efter at han selv forlod rockermiljøet.

De unge kriminelle oplever ifølge Torben Bohnhardt, at kriminalforsorgens tilbud ikke altid kan bruges. Her er der for meget pædagogik og for lidt erfaring.

- De skal vide, at der er et andet sted at gå hen, som ikke er et socialkontor. Jeg ved, hvad de går igennem, når de træder ud af et miljø., siger stifter Torben Bohnhardt.

- Jeg kan sige alt til Torben

Et forløb hos HeadOn indebærer alt fra samtaler til træningsforløb og hjælp til kontakt til potentielle arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner.

Én af de unge, som Torben Bonhardt arbejder med, er en ung mand, der efter en fængselsdom på otte måneder blev tildelt en mentor fra Kriminalforsorgen - til ingen nytte ifølge den unge mand selv.

- Han (Torben Bonhardt, red.) er mere forstående og ved, hvad jeg er gået igennem. Det giver mig en chance for at være åben. Til Torben kan jeg sige alt, siger den unge mand, der ønsker at være anonym, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I dag er den unge mand ude af det kriminelle miljø, og han er blandt andet gået i gang med en uddannelse.

Se et tv-indslag om mentorordningen i videoen øverst i artiklen.