Årets Østjyde 2015: Her er de tre finalister og ildsjæle

Se, hvem seerne og brugerne har indstillet til dette års kåring

Tre vidt forskellige personer med hver deres hjertesag bosiddende tre forskellige steder i Østjylland.

Det er hovedoverskriften for de tre udvalgte østjyder, som er med i kapløbet om at få titlen 'Årets Østjyde'.

Nu kan TV 2 | ØSTJYLLAND så løfte sløret for og sætte navn på, hvem de tre finalister er.

Det er Peter Bugtrup Præstholm fra Grenaa, Vinni Bisgaard Stenholt fra Dronningborg og Torben C-Bohnhardt fra Aarhus.

Finalisterne er udvalgt på baggrund af indstillinger fra seere og brugere, som har nomineret deres kandidat til konkurrencen. Dommerpanelet består af tv-vært Søs Kjeldsen, leder af Kirkens Korshær i Aarhus Morten Aagaard og Henrik Knudsen fra Graceland Randers.

Her kan du lære finalisterne lidt bedre at kende:

 

 

Finalist 1: Peter Bugtrup Præstholm

Til daglig arbejder han som it-konsulent i Grenaa, men det er hans arbejde ved siden af arbejdet, han er nomineret for.

Gennem mange år har han blandt andet været engageret i orkesterarbejde hos FDF Grenaa og Grenaa Blæserne.

- Peter spreder glæde, sommer og musik på tværs af generationer. Det er som om, han lever to liv. Et på arbejde, et mere stille liv, og så har han et liv, når han er fri, som er fyldt med aktiviteter. Han er samtidig en rigtig grenaaenser, som kender alle og enhver i byen.

Sådan her bliver Peter beskrevet i en af indstillingerne:

- Jeg vil gerne indstille orkesterdirigent hos FDF-Grenaa Peter Bugtrup Præstholm. Han har gennem mange år gjort et kæmpe stykke arbejde for børn og unge hos -FDF Grenaas Brassband. Er desuden også orkesterdirigent for Grenaa Blæserne. En rigtig ildsjæl. Gå ind på deres hjemmeside www.fdf.dk/grenaa og Grenaa Blæserne for at læse/se mere. Tak fordi i kiggede ind her. Kh. fra en kirkesanger i Grenaa.

 

 

Finalist 2: Vinni Bisgaard Stenholt

Hun er daglig leder af Trygfondens Familiehus i Skejby, hvor hun har ansvaret for både drift, fundraising og de mange frivillige.

En opgave, som ifølge dommer Søs Kjeldsen er en svær og næsten umulig balancegang:

- Vinni gør meget mere end bare sit arbejde. Hun skal indsamle millionbeløb til driften via fonde, sponsorer og private samtidig med, at hun skal rumme utrolige historier og store følelser fra familier med syge børn. Hun skal både sørge og glædes med dem. Der er mange familieskæbner, siger hun om baggrunden, hvorfor netop Vinni Bisgaard Stenholt er blevet udvalgt.

I en af indstillingerne bliver hun beskrevet sådan her:

- Selvfølgelig er Vinni Bisgaard Stenholt årets østjyde. Hun gør et fantastisk arbejde i trygfondens familiehus. Vores mindste søn var alvorlig syg da han blev født og var derfor indlagt i en periode.Vi har 2 drenge mere og de var jo selvfølgelig også dybt berørt over lillebrors start og havde lige så meget brug for deres mor og far i den svære stund. TrygFondens Familiehus - Skejby gjorde det muligt, at vi som familie kunne blive sammen og på trods af omstændighederne var det en fantastisk oplevelse for vores drenge. Vi er dyb taknemmelig for Vinnis store arbejde.

Finalist 3: Torben C-Bohnhardt

Han er grundlægger af foreningen HeadOn, som hjælper unge ud af kriminalitet. Selv har han en fortid i bandemiljøet - og netop de erfaringer bruger han i sit arbejde.

Foreningen har allerede modtaget stor anerkendelse i form af ros og priser, fortæller Søs Kjeldsen:

- Det er samfundets mørke side, som han også selv har bevæget sig på. Nu hjælper han andre med en kursændring i deres liv. Det er hårdt arbejde at få folk fri af kriminalitet, men han kender faldgruberne og gør et stort stykke arbejde. Allerede nu har han fået meget medvind.

I en af indstillingerne skriver en bruger blandt andet sådan her om Torben:

- Jeg har en ven som stod til at blive smidt ud af skolen, Torben kom og hjalp ham med at komme tilbage igen. Torben har hjulpet ham så meget nu, at min ven er kommet ind på HTX og klarer sig godt i skolen. Jeg kender Torben C-Bohnhardt personligt og han har også gjort kæmpe ting for mig, da jeg har haft det dårligt med mig selv. Torben kom og hjalp mig igennem, og han støtter mig stadig i visse ting. "Ligner det lort, lugter det af lort, så det er nok lort"- Citat: Torben C-Bohnhardt.

Vinderen af 'Årets Østjyde', som er blevet afholdt af TV 2 | ØSTJYLLAND siden 2001, bliver fundet ved et finaleshow den 19. december 2015 på Ørsted Kro.

Årets Østjyde: Finalisterne er nu fundet