Vintervejret driller trafikken: Politiet fraråder nu al unødig udkørsel i Randers

Snevejr og voldsomme vindstød har medført aflysninger af flere færgeafgange. Også hos biler og busser driller vejret og medfører trafikale udfordringer.

Onsdagens snevejr og kraftige vindstød skaber trafikale udfordringer flere steder i landet. 

Blandt andet i Randers, hvor Østjyllands Politi nu fraråder al unødig udkørsel i Randers og omegn. Ifølge vagtchef Lars Bisgaard gælder det fra nu og indtil der er bedring i vejret.

- Skal man ud at handle, skal det være på gåben. Det er fuldstændig vanvittigt herude, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Og ifølge Janni Lundager, der er kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi, er det primært i Randers-området, at der onsdag har været udfordringer. Her modtog Østjyllands Politi i løbet af formiddagen henvendelser omkring 8 mindre færdselsuheld i området.

- Det er især indfaldsvejene til Randers midtby, hvor uheldene finder sted, fordi det går ned ad bakke mod bymidten, siger Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND. 

Vi er ude i snevejret hele dagen, og vi vil meget gerne modtage dine billeder og tips om vejret.

Yderligere har Østjyllands Politi modtaget henvendelser om væltede træer ved Trustrupvej og om lastbiler og busser, der er kørt fast i sneen på henholdsvist Åbyhøjvej og Mariagervej.

Flere østjyder oplever udfordringer med at komme rundt på vejene.

Østjyllands Politi anbefaler:

Samtidig har der været flere henvendelser angående lyssignaler i Randers og Aarhus, der enten er mørklagte eller ikke skifter. Det sker, ifølge afdelingsleder hos Vejdirektoratet Lene Krull, som følge af vejret.

- Det ser desværre ud til at vores radarer, som skal registrere trafik i Vejdirektoratets trafiksignalanlæg, har været følsomme overfor det snevejr, der har været over Danmark i dag, hvilket vi ikke har oplevet før. Det er naturligvis uhensigtsmæssigt, og noget vi må forfølge, da det ikke lever op til de krav, vi har stillet, skriver hun til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det, der tilsyneladende sker, er, at radarerne pga. sne ikke registrerer alle de biler, der ankommer til krydsene, og dermed forbliver trafiksignalanlægget i rødt for en eller begge retninger. I sådanne situationer er anlægget indrettet således, at sikkerheden ikke kompromitteres og vil kunne genoprette den tiltænkte funktion, når registreringen kan genoptages.

Busser og tog aflyses eller er meget forsinkede

Trafikselskabet Midttrafik oplyser, at flere busser har svært ved at komme frem, oplever store forsinkelser og nogle afgange simpelthen helt må aflyses. 

Det drejer sig primært om bybusserne i Randers, linje 1A, 2A, 3 og 4, der er indstillet på grund af sne og glatte veje. 

Midttrafik oplyser yderligere, at det ikke er muligt at bestille Flextur resten af dagen.

Her henviser de til at følge med på midttrafik.dk/trafikinfo eller på Midttrafik Live-appen. 

Også hos DSB er den gal. Onsdag aften skriver de på Twitter, at der på grund af væltede træer ikke vil køre flere ICL-tog mellem Aarhus H og Aalborg resten af dagen.

Flere færgeafgange aflyses

Vintervejret udfordrer også trafikken til vands. Blandt andet hos Samsø Rederi, hvor der onsdag aflyses flere afgange grundet vejret.

Det drejer sig om ruten Aarhus - Sælvig, hvor afgangen klokken 16.30 aflyses og ruten Hou - Sælvig, hvor alle afgange efter klokken 17.00 aflyses.

Prognosen for torsdag får samtidig rederiet til at forvente aflysning af to af morgenafgangene fra Aarhus - Sælvig. 

Også hos Samsølinjen har der onsdag morgen været to aflysninger - en fra Ballen og en fra Kalundborg.


Det sker ifølge PR- og Kommunikationschef Jesper Maack på baggrund af, at den ene af fire propeller på den pågældende færge er på værksted. Og med de kraftige vindstød, kan det uden den sidste propel være problematisk at føre færgen sikkert ud af havnen, uden at ramme noget.

- Der er en begrænset manøvredygtighed i den ene ende af skibet, så når snebyer efterfulgt af kraftige vindstød kommer, bliver vi nervøse for, om vi kan håndtere udsejlingen, når vi mangler en propel. 

Han understreger dog, at når først færgen er ude på åbent hav, er der ingen risiko ved at sejle uden den sidste propel. Og da vindstødene var kraftigst i morgentimerne, forventes det ifølge Jesper Maack, at de øvrige afgange vil følge planen.

Tunøfærgen forventer ingen aflysninger de kommende dage.