BR-butikker lukker midlertidigt

Salling Group, som blandt andet driver BR-butikkerne og stormagasinerne Salling, har besluttet, at både stormagasinet Salling og alle 26 BR-butikker skal lukke midlertidigt.

Alle 26 BR-butikker lukker nu midlertidigt ned. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Forældre skal spejde længere efter nyt legetøj til deres børn under coronaudbruddet.

Tirsdag er det blevet besluttet, at samtlige 26 BR-butikker, som tidligere gik under navnet Fætter BR, lukker midlertidigt. 

Ni af BR-forretningerne lukkede dog allerede sidste uge. Blandt andet forretningen beliggende i Salling Stormagasin i Aarhus, som nu er helt lukket. Det sker som følge af coronasituationen.

Læs også Tatovører donerer sprit, masker og handsker til trængende sygehuse

Administrerende direktør for Salling Group Per Bank oplyser om lukningen på Twitter.

- Vi lukker nu BR midlertidigt, præcis et år efter vi åbnede. Lukket er også vores Salling-stormagasiner, Carl's Jr. og Starbucks. Vi har brug for dagligvarer, så Netto, Føtex og Bilka er åbne med Covid-19-tiltag, skriver han.

Salling Group ejer udover BR-butikkerne en lang række andre foretagende - deriblandt stormagasinerne Salling, som nu er lukket helt ned på midlertidig basis. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Lukker efter kun et år

Legetøjskæden blev overtaget af Salling Group, efter at den gik konkurs i slutningen af 2018.

De første butikker genåbnede i begyndelsen af 2019. 

Læs også Omstridt højhus stemt igennem - bliver ikke som først planlagt

Salling Group driver ud over en række dagligvarebutikker og BR også stormagasinkæden Salling, webshoppen Wupti og har licenser til at drive kaffekæden Starbucks og burgerkæden Carl's Jr. i Danmark. 

Starbucks og Carl's Jr. i Danmark blev lukket i sidste uge, oplyser en pressevagt hos Salling Group.

Før konkursen i 2018 bestod Fætter BR af 97 legetøjsbutikker på landsplan. Men det er altså skåret væsentligt ned efter Salling Groups overtagelse.

Læs også Tatovøren Puk laver tegnelege med tusinder af hjemsendte børn

BR's tidligere ejer, Top-Toy, blev 30. november 2018 begæret under rekonstruktion, efter at selskabet havde tabt 149 millioner kroner på driften i løbet af et regnskabsår.

Som en del af planen for en rekonstruktion forsøgte ejerne et frasalg, men det lykkedes ikke, og efter et svigtende julesalg gik selskabet konkurs 28. december.

Læs også VIDEO: Gader i midtby er gabende tomme

Baggrunden for problemerne i Top-Toy var ifølge selskabet selv øget digitalisering, flere konkurrenter og ændrede legevaner hos børn.

I maj 2019 var alle 26 BR-butikker overtaget af Salling Group genåbnet. Men de er altså lukket igen for nuværende. 

/ritzau/