466.000 tramadolpiller, 2,5 kg kokain og 96 kg hash: Kæmpe narkoaktion

Østjyllands Politi har tirsdag været i gang med en større narkoaktion.

Udgivet Opdateret

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi været i gang med en større narkoaktion

Aktionen har ført til anholdelse af fem mænd, der er mistænkt for at være involveret i at smugle en stor mængde narko til Danmark. 

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Forbindelser til bandemiljøet

Det er en 31-årig mand, en 50-årig mand, en 54-årig mand, en 22-årig mand og en 26-årig mand, der er blevet anholdt i sagen. 

De fem mænd er sigtet for at have indført og solgt ikke under 466.000 tramadolpiller, som er en form for smertestillende medicin, der dog kræver recept.

Den 31-årige mand er desuden sigtet for at handle med ikke mindre end 2,5 kilo kokain og 95 kilo hash. 

Han er desuden sigtet for at handle med omkring 1000 styk smertestillende piller og handel med skydevåben.  

Ifølge politiet har de fem mænd, der er anholdt, relation til det kriminelle bandemiljø i det vestlige Aarhus. 

- Vi er ganske tilfredse med, at vi i dag har fået slået til på en lang række adresser og foretaget anholdelser af de centrale personer, som vi via vores omfattende efterforskning mener har spillet en væsentlig rolle i sagen, siger politikommissær Lau Kristensen i pressemeddelelsen. 

'Meget alvorlig sag'

Politiet har udført ransagninger i blandt andet det vestlige Aarhus, samt Skanderborg og Hedensted. 

- Vi har i flere måneder efterforsket en sag om indførelse af hård narkotika og store mængder smertestillende medicin i form af ulovlige og receptpligtige dolol- og tramadolpiller, hvor vi undervejs har fået identificeret en række mistænkte gerningsmænd, som vi nu har foretaget anholdelser af, siger politikommissær Lau Kristensen fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Østjyllands Politi oplyser, at der er tale om et organiseret kriminelt netværk, der har indført de store mængder receptpligtig medicin til Danmark fra Spanien. 

- Der er tale om en meget alvorlig sag omhandlende indsmugling af store mængder euforiserende stoffer, som i sagens natur også har en værdi af flere millioner kroner. Med dagens anholdelser og ransagninger har vi fået taget et vigtigt skridt i kampen mod den organiserede narkohandel i Østjylland, udtaler Lau Kristensen.

Der er i forbindelse med ransagningerne blevet beslaglagt et større kontantbeløb samt en større mængde formodede kopicigaretter. 

Det forventes, at de fire af de fem anholdte mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus onsdag formiddag. 

Den femte mand forventer Østjyllands Politi ikke skal fremstilles i grundlovsforhøret. 

Politiet vil ikke udelukke, der kan komme yderligere anholdelser. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her