Forbrydere kørte fast - ville hjælpes fri med bilen fyldt af tyvegods

To mænd var onsdag morgen kørt fast på en byggeplads ved Odder. Et snarrådigt vidne ringede efter politiet, som fandt bilen fyldt med formodede tyvekoster.

To tyveknægte blev tidligt onsdag morgen bogstaveligt fanget i deres bil.

Da en 54-årig mand kort før klokken seks mødte ind på arbejde ved Skovdalsvej i Odder, bemærkede han en mistænkelig bil, der holdt på en byggeplads på modsatte side af vejen.

Fra varebilen kunne han høre bankelyde, og han gik derhen og fik kontakt med to mænd i bilen.

Det viste sig, at de var kørt fast, og det i en grad så de ikke kunne komme ud af bilen. Kommunikationen foregik gennem det ene vindue, som den ene mand rullede ned.

Bedst med politiets hjælp

Den 54-årige mente, at det var bedst, hvis politiet blev bekendt med den mærkværdige episode, og mærkeligt nok erkendte føreren af varebilen, at det var en god idé, fremgår det af dagens døgnraspport fra Østjyllands Politi.

- Hos politiet er vi altid glade for folk, der undrer sig, hvis de ser noget mærkeligt og reagerer på det, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Hvorfor de to mænd ikke var stukket af gennem det vindue, der i modsætning til dørene kunne åbnes, er et åbent spørgsmål, for i hvert fald fandt politiet ud af, at bilens nummerplader var stjålet, og at bilen desuden var fyldt op med isolering og rør, som politiet mener er stjålet fra byggepladser.

De to mænd på 39 og 42 år blev anholdt og er foreløbigt sigtet for tyveri fra byggeplads.