Ægtepar afvist ved færgen: Måtte sejle hele vejen tilbage til Sverige

To svenskere blev søndag afvist med færgen til Grenaa. De var ikke klar over, at grænsen til Danmark er lukket.

OPDATERING:
Det er faktisk et anerkendelsværdigt formål, hvis man for eksempel skal besøge sit barn eller sine forældre, i modsætning til hvad politiet oplyste. TV2 ØSTJYLLAND har talt med Østjyllands Politi igen. Her anerkender man, at der var tale om en kommunikationsfejl. Det svenske ægtepar blev altså ikke afvist, fordi de skulle besøge deres søn, men fordi de ikke ønskede at oplyse navn, adresse eller telefonnummer på sønnen. Politiet vurderede derfor, at man ikke kunne give tilladelse til at træde på land.

Søndag aften blev et svensk ægtepar afvist at træde i land på dansk grund, da de ankom til Grenaa klokken 22:25 fra Halmstad i Sverige.

Ægteparret oplyste, at de var på vej til Aarhus, men Østjyllands Politi måtte altså afvise dem, hvor efter den 63-årige mand og 59-årige kvinde måtte stige ombord igen og sejle med hjem til Sverige.

- Det er første gang, at vi må nægte nogen at gå i land på færgen her, men ægteparret her blev altså tvunget til at tage hjem igen med samme færge, siger Janni Lundager fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Vidste ikke, at grænsen var lukket

Østjyllands Politi foretog søndag aften grænsekontrol ved færgen, og det var altså her, at man blandt flere lastbiler og vogntog samt et par enkelte personbiler fandt ud af, at to svenske statsborgere havde sneget sig med ombord.

- Færgen sejler fortsat for godtransport og personer med anerkendelsesværdige formål, så hver gang der sejler en færge i land, så vi skal være der til at foretage grænsekontrol, siger Janni Lundager.

Til politiet oplyste ægteparret, at de ville på besøg hos deres søn i Aarhus. 

Men et almindeligt familiebesøg mente Østjyllands Politi altså ikke kunne betragtes som et såkaldt anerkendelsesværdigt formål.

Ægteparret var angiveligt ikke klar over, at den danske grænse var lukket.

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 20.47.25

Malene fik ikke institutionsplads i nærområdet: Skal køre halvanden time ekstra om dagen

Charlotte Broman Mølbæk SF

Politiker går ind i sag fra Randers om lange ventetider

557e8bc2-a63c-4d11-89b9-a1287f5b2460

Aarhusiansk restaurant laver finte for at omgå regel om bordbestilling

IMG_3557

Forårsrengøring på havbunden: Dykkere finder gammel indkøbsvogn

øl alkohol bar værtshus fadøl

Partier vil afskaffe "fjollet" regel på restauranter og barer inden genåbning

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Dagens mest læste