Ægtepar afvist ved færgen: Måtte sejle hele vejen tilbage til Sverige

To svenskere blev søndag afvist med færgen til Grenaa. De var ikke klar over, at grænsen til Danmark er lukket.

Efter en lang sejltur fra Halmstad må man formode, at det var et par triste svenskere, der blev sendt direkte hjem med samme færge.

OPDATERING:

Det er faktisk et anerkendelsværdigt formål, hvis man for eksempel skal besøge sit barn eller sine forældre, i modsætning til hvad politiet oplyste. TV2 ØSTJYLLAND har talt med Østjyllands Politi igen. Her anerkender man, at der var tale om en kommunikationsfejl. Det svenske ægtepar blev altså ikke afvist, fordi de skulle besøge deres søn, men fordi de ikke ønskede at oplyse navn, adresse eller telefonnummer på sønnen. Politiet vurderede derfor, at man ikke kunne give tilladelse til at træde på land.

Søndag aften blev et svensk ægtepar afvist at træde i land på dansk grund, da de ankom til Grenaa klokken 22:25 fra Halmstad i Sverige.

Ægteparret oplyste, at de var på vej til Aarhus, men Østjyllands Politi måtte altså afvise dem, hvor efter den 63-årige mand og 59-årige kvinde måtte stige ombord igen og sejle med hjem til Sverige.

- Det er første gang, at vi må nægte nogen at gå i land på færgen her, men ægteparret her blev altså tvunget til at tage hjem igen med samme færge, siger Janni Lundager fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Efter dyr genåbning: Børnehave udsat for hærværk

Vidste ikke, at grænsen var lukket

Østjyllands Politi foretog søndag aften grænsekontrol ved færgen, og det var altså her, at man blandt flere lastbiler og vogntog samt et par enkelte personbiler fandt ud af, at to svenske statsborgere havde sneget sig med ombord.

- Færgen sejler fortsat for godtransport og personer med anerkendelsesværdige formål, så hver gang der sejler en færge i land, så vi skal være der til at foretage grænsekontrol, siger Janni Lundager.

Læs også Store åbningsdag er i gang: Disse steder slår dørene op

Til politiet oplyste ægteparret, at de ville på besøg hos deres søn i Aarhus. 

Men et almindeligt familiebesøg mente Østjyllands Politi altså ikke kunne betragtes som et såkaldt anerkendelsesværdigt formål.

Ægteparret var angiveligt ikke klar over, at den danske grænse var lukket.