Museum efterlyser billeder af folk på Puch Maxi

Danmarks Industrimuseum søger folk, der kan sende billeder af dem selv og deres Puch Maxi. De skal bruges til et knallertværksted for børn.

Museet har selv indkøbt denne Puch Maxi fra 1976 i forbindelse med det nye værksted. Foto: Danmarks Industrimuseum

En af verdens mest legendariske knallerter, Puch Maxi, sættes nu i centrum på Danmarks Industrimuseum i Horsens. I den forbindelse leder museet lige nu efter billeder af folk på deres Puch Maxi.

Børnene får kedeldragt på, og så kan de øve sig i at samle Puch Maxi-motoren. På den måde får de en fornemmelse af motorlære.

David Olsen, museumsinspektør, Danmarks Industrimuseum

- Det kan være fra en tur på deres Puch Maxi, fotos fra tanken, fra ens eget værksted, eller hvor man nu ellers har haft sin Puch Maxi med hen, siger museumsinspektør David Olsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Efterlyste danskere på Puch Maxi - se nogle af de bedste billeder her

Museet åbner til februar et helt nyt knallertværksted for børn, og her vil man gerne kunne pynte op med stemningsbilleder fra danskernes liv med Puch Maxi.

Efter Danmarks Industrimuseum tidligere på dagen efterlyste billeder, har de allerede modtaget de første billeder. Foto: Danmarks Industrimuseum

3D-printede motorer

På børnenes knallertværksted bliver der blandt andet mulighed for, at de små selv kan samle modeller af 3D-printede knallertmotorer.

- Børnene får kedeldragt på, og så kan de øve sig i at samle Puch Maxi-motoren. På den måde får de en fornemmelse af motorlære, ligesom vi selv lærte noget om motorer ved at pille ved knallerter, da vi var børn, siger David Olsen.

Børnene kan samle en 3D-printet udgave af Puch Maxi-motoren helt uden værktøj. Foto: Danmarks Industrimuseum

Museumsinspektøren har da også selv haft fingrene fedtet ind i olie, da han var mindre. David Olsen kørte selv Puch Maxi, og hans kammerat havde en Yamaha.

- Han havde verdens bedste knallertværksted. Der var både fadølsanlæg, varme og alt det nødvendige værktøj. Det var et fremragende, varmt og trygt minde, som jeg gerne vil være med til at genskabe, siger David Olsen.

00:09

VIDEO: Museumsinspektør David Olsen var selv ude at testkøre den "nye" Puch Maxi, efter Danmarks Industrimuseum havde anskaffet den. Video: Danmarks Industrimuseum

Luk video

Har allerede knallertsamling

I øjeblikket har Danmarks Industrimuseum allerede en samling af dansk producerede knallerter, som er fra generationen før Puch Maxi.

- Nu kunne vi godt tænke os at få de udenlandske 70’er og 80’er-knallerter med, som kom og udkonkurrerede de danske, siger museumsleder Kristoffer Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Janni hamstrede gratis byggematerialer: - Det er mega fedt

Puch Maxi-billederne behøver dog ikke at stamme fra den tid, og museet sætter også pris på nyere billeder. Du kan sende dine billeder til david.olsen@industrimuseet.dk.

Børnenes knallertværksted åbner efter planen d. 8 februar.

For at kunne kopiere motoren, måtte Danmarks Industrimuseum anskaffe sig en Puch Maxi. Den bliver også udstillet i værkstedet. Foto: Danmarks Industrimuseum

Museumsinspektør Henrik Klejstrup poserer ved nyanskaffelsen. Foto: Danmarks Industrimuseum