Frustreret Horsens-målmand slider for en stamplads

Horsens-målmand Matej Delac har været vraget meget i denne sæson. Lørdag blev han både skurk og helt i sejr.

Lørdag vandt Horsens med 2-1 over Silkeborg. Matej Delac blev både skurk og helt i den sejr. Foto: Claus Fisker - Ritzau / Scanpix

I sidste sæson var Matej Delac førstevalg på målmandsposten for AC Horsens, men i denne sæson har han ofte siddet på bænken.

Stampladsen forsvandt, da Horsens i sommerens transfervindue hentede Michael Lansing.

Læs også Horsens slår stort hul til Silkeborg med smal sejr

Matej Delac har dog været mellem stængerne hos Horsens i de seneste superligakampe mod Lyngby, Esbjerg og i lørdagens 2-1-sejr over Silkeborg, da Michael Lansing har afsonet karantæne.

Horsens-spillerne jubler efter lørdagens sejr - og der var en ekstra stor krammer til Matej Delac, der i de sidste sekunder var med til at sikre alle tre point med en stor redning. Foto: Claus Bech - Ritzau / Scanpix

Spilletiden på det seneste har været en opmuntring i en svær periode for Matej Delac.

- Det har ikke været let at sidde på bænken. Det er ikke let for nogen, siger målmanden.

Han fortæller, at han i denne sæson har arbejdet hårdt på trods af den manglende spilletid.

- Jeg har forsøgt at arbejde hårdt med mig selv. Både i træningslokalet og med individuelt arbejde med målmandstræneren, så jeg har i denne sæson arbejdet med en masse ting, som jeg har haft brug for at forbedre, siger han.

Præstationer skal evalueres

Når landskampspausen er slut, skal Horsens et smut til Aalborg og møde AaB. Her vil Michael Lansing være klar igen, og dermed skal Horsens-træner Bo Henriksen igen vælge mellem Lansing og Delac.

Læs også Silkeborg-træner er sur og skuffet efter nederlag

- Jeg har ikke afgjort, hvem der står på mål i næste kamp. Jeg skal evaluere med målmandstræneren først, siger Bo Henriksen.

'Min fejl'

Matej Delac droppede i søndagens kamp fælt, da Silkeborg udlignede til 1-1. Han endte dog med at blive den helt store helt, da han i dommerens overtid hev en fremragende redning frem.

- Det var ikke nemt at rejse sig efter Silkeborgs første mål. Det var min fejl, siger Matej Delac.

Læs også Superliga-comeback som 43-årig: Maskinen virker stadig

Han vurderer sin redning i slutminutterne til at være en af de bedste i karrieren.

Horsens-træner Bo Henriksen var da også glad for, at Matej Delac blev afgørende til sidst.

- Fodbold er et guddommeligt spil. Fra at være skurk til nærmest at blive båret rundt inde i omklædningsrummet som den største helt i hele verden, siger Bo Henriksen.

Efter 524 kampe for AC Horsens smed Søren Jochumsen - eller Mr. AC Horsens om man vil - handskerne på hylden i 2011. En karantæne til førstemålmand Michael Lansing og manglen på en U19-målmand gjorde dog, at den nu 43-årige idrætskonsulent fra Horsens Kommune blev bedt om at stille til tjeneste igen. Skipperligaen fulgte målmanden tæt under den første træning samt på kampdagen, hvor modstanderen var Esbjerg.

Find videoen herunder - og husk, at du kan se meget mere fodboldindhold - lige her på Skipperligaens YouTube-kanal.

Superliga comeback som 43-årig! | Søren Jochumsen | Skipperligaen