Afvist på hestevognstur: Toårig skulle bære mundbind

En toårig dreng fik ikke lov at komme med på hestevognstur på gågaden i Horsens, medmindre han bar mundbind.

Den juleoplyste gågade i Horsens bød på både julemusik, drillenisser og julemænd denne lørdag.

Og også på hestevognsture.

Her kunne man komme en tur rundt i byen til lyden af hovslag ganske gratis. Af sikkerhedsmæssige årsager blev folk "ombord" bedt om at bære mundbind. 

Efter at have fumlet i lommen efter sit eget mundbind fik Sine Johansen dog ikke lov til at stige op i hestevognen. Ifølge kusken var det nemlig ikke nok, at hun bar mundbind - hendes toårige søn skulle også bære et, for at komme med på turen.

quote Alt i mig sagde bare nej.

Sine Johansen, mor til toårig dreng

Det vakte stor undren hos Sine Johansen, for i vognen måtte kun én familie køre med per tur. Der var derfor rig mulighed for at holde afstand til kusken i den forholdsvist store vogn. 

- Vi voksne mennesker har svært ved at trække vejret gennem et mundbind - hvad har en toårig så ikke? Alt i mig sagde bare nej, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Små børn skal ifølge Statens Serums Institut ikke bære mundbind, da der er risiko for, at de kan kvæles i mundbindet. Derfor er børn under 12 år som udgangspunkt undtaget fra at bære mundbind. 

quote Kusken har simpelthen fejltolket meldingen og troet, at mundbind gjaldt alle.

Ulla Wessel, arrangør, Jul i Horsens

Episoden i lørdags er er ifølge Ulla Wessel, der er arrangør for Jul i Horsens, en beklagelig hændelse.

- Regeringen har bedt os om at bære mundbind i offentlig transport, og kusken har simpelthen fejltolket meldingen og troet, at det gjaldt alle, siger hun og fortsætter:

- Vi har selvfølgelig lært af det her, og vi vil være langt mere tydelige og sikre os, at de, der udfører aktiviteterne, kender reglerne i forhold til aldersgrænsen.

Hun udtaler afsluttende, at hun ikke kan andet end at beklage overfor dem, der ikke kunne komme med på hestevognsturen.