Ny bro over Gudenåen til debat: - Den får vi intet ud af

Favrskov Kommune arbejder på en bro over Gudenåen nær Bamsebo Camping i Ulstrup, men campingfatter bakker ikke op.

Steen Pedersen fra Bamsebo Camping er ikke uddelt begejstret for planerne om en ny bro over Gudenåen. Arkivfoto.

Det lyder umiddelbart som en god ting. At få en ekstra bro over Gudenåen til glæde og gavn for de mange brugere af naturen omkring åen. Men så simpelt er det ikke.

Broen er af Favrskov Kommune planlagt til at ligge ved Bamsebo Camping i Ulstrup, og der er budgetteret med 2,8 mio. kr. til projektet.

Læs også Stort feriecenter blev aldrig til noget: Nu er et nyt på vej

Ejeren af campingpladsen mener dog ikke, at pengene er godt givet ud.

- For det første forstår jeg simpelthen ikke, hvorfor jeg og andre lokale først sent er blevet inddraget i planerne, siger campingejer Steen Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Når det er meningen, at der ikke skal gå en sti tilbage til Ulstrup fra nordsiden af åen, så gavner den kun folk, der skal til Bjerringbro. Den får vi intet ud af, fortsætter han.

Lodsejer stritter imod

En lodsejer på sydsiden af Gudenåen ønsker ikke at have en offentlig sti på sin jord, så når du er kommet over broen kan du altså kun gå mod Bjerringbro.

Derfor støtter campingejeren ikke bro-planerne.

Det giver ingen mening, at vi har en fredet træksti, hvor der så er fire kilometer, som er fuldstændig ufremkommelig.

Steen Pedersen, ejer, Bamsebo Camping

- I stedet burde man kigge på at gøre trækstien på den anden side af åen mere fremkommelig. Det giver ingen mening, at vi har en fredet træksti, hvor der så er fire kilometer, som er fuldstændig ufremkommelig, siger Steen Pedersen.

For enden af den sti lå indtil for nylig broen ved Kjællinghøl. Den styrtede dog sammen, men Viborg Kommune ønsker at genopføre en bro her.

Sætter ikke bare i gang

Det er i den forbindelse, at Favrskov Kommune har indgået et samarbejde med Viborg om blandt andet sammenfaldende forundersøgelser ved de to brosteder.

- Men vi skal ikke sætte projektet i gang, før der foreligger yderligere dokumentation. Der er forskellige synspunkter, og hvis de lokale ikke ønsker broen, er der ingen idé i at bruge knap tre mio. kr. på den, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders G. Christensen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

På udvalgets næste møde skal medlemmerne beslutte, om der skal afsættes 200.000 kroner til en forundersøgelse af stiforbindelser og selve broen over Gudenåen.

Læs også Tyve stjæler urner med aske fra kirke

'Burde kigge på træksti i stedet'

Hvis det står til Steen Pedersen fra Bamsebo Camping, så bør de ikke gøre det.

Hvis de lokale ikke ønsker broen, er der ingen idé i at bruge knap tre mio. kr. på den.

Anders G. Christensen (V), formand, Teknik- og Miljøudvalget, Favrskov

- Jeg så hellere, at man arbejdede på at gøre den nuværende træksti bedre. Jeg er med på, at det kan blive en dyr omgang, men man kan jo starte og lade det tage nogle år. Hvis der kommer en bro, bliver det jo nok aldrig til noget, siger Steen Pedersen.

Ejeren af Bamsebo Camping fortæller, at også mange lokale og lokalrådet i Ulstrup er skeptisk over for tankerne bag den nye bro.