VIDEO: 14 ting at lave i Aarhus

TV2 ØSTJYLLAND har lavet et overblik over 14 ting at lave i Aarhus, hvis man er ny i byen, eller hvis man bare mangler inspiration til ting at lave i Smilets By.

Der er mange ting at give sig til i Østjyllands - og Jyllands - hovedstad, Aarhus, hvis man ligesom størstedelen af Danmark har planer om at holde sommerferie hjemme i år.

TV2 ØSTJYLLAND har samlet nogle af attraktionerne i artiklen her - helt præcist 14 ting at lave i Aarhus.

Se dem i videoen herunder eller find dem i tekstform længere nede i artiklen.

Og for god ordens skyld skal det siges, at videoen er optaget i oktober 2019, og derfor kan nogle af attraktionerne være ændret siden.

De 14 udvalgte steder er placeret i en tilfældig rækkefølge herunder, og nogle er gratis, imens andre koster penge:

1. Moesgaard Museum

På Moesgaard Museum kan du opleve arkæologi og læren om mennesket helt fra begyndelsen. Som en fast del af Moesgaard Museum kan du opleve Grauballemanden.

Pris: 160 kr. pr. voksen

2. GreenKayak

Lån en GreenKayak af Surf Agency på Aarhus Havn i 2 timer. Så kan du sejle og padle rundt med pagaj i din miljø-kajak i Aarhus Bugt og Aarhus Havn. Måske du endda når helt op til Følle Strand eller ned til Moesgaard Strand?

Pris: Gratis (hvis du samler affald)

3. Den Gamle By

Er du til gammeldags bindingsværk, traditionel mad og gammel dansk historie, kan du gå på opdagelse i Den Gamle By - en dansk købstad fra de historiske perioder 1864, 1927 og 1974. Kig bl.a. forbi i julen, hvor Den Gamle By byder på jul i gamle dage.

Pris: 150 kr. pr. voksen

4. Godsbanen

Godsbanen rummer udstillinger, teater, oplæsninger, koncerter og markeder. Du kan også være kreativ på nogle af de mange værksteder og workshops, eller få lidt godt at spise.

Pris: Gratis (30 kr. pr. person for brug af værksteder)

5. Marselisborg området

Området byder bl.a. på Dyrehaven, lystbådhavnen og Marselisborg slot, som ligger i skønne grønne omgivelser ved Marselisskoven (også kendt som Marselisborg Skovene).

Pris: Gratis

6. Poverty Walk

Kom med en hjemløs på rundtur gennem Aarhus, og oplev Smilets By fra en lidt anden vinkel. Poverty Walk er helt sikkert en af de lidt alternative ting at lave i Aarhus.

Pris: 99 kr. pr. person

7. ARoS

Aarhus Kunstmuseum (ARoS) er et museum, der ligger i Aarhus centrum. Her er skiftende udstillinger, men man kan altid tage en tur op i Your Rainbow Panorama (blandt aarhusianerne kaldet Regnbuen eller Aarhus Regnbue).

Pris: 140 kr. pr. voksen

8. Aarhus Domkirke

Den gamle katedral er en klassiker, hvis du er turist i Aarhus. Den store flotte kirke har åbent det meste af dagen. Det er muligt at komme op i tårnet af domkirken.

Pris: Gratis (20 kr. pr. voksen for at komme op i tårnet)

9. Aarhus Ø

Aarhus Ø er en gammel containerhavn, der er lavet om til beboelse. Besøg bl.a. Havnebadet, Isbjerget, Aarhus Lighthouse, Salling tårnet og diverse bygninger af Bjarke Ingels.

Pris: Gratis

10. Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en forlystelsespark i Aarhus. Udover at prøve forlystelser kan du også besøge parken til Fed Fredag (koncerter) eller diverse højtider som for eksempel Halloween ligesom i videoen længere oppe.

Pris: Entré 135 kr. pr. person over 90 cm.

11. Shopping

Der er en masse gode steder at shoppe i Aarhus -for eksempel strøget, latinerkvarteret eller nogle af de mange stormagasiner som Bruuns Galleri, Salling og Magasin med flere.

Pris: Op til dig

12. Botanisk Have og Væksthusene

Besøg den smukke park, den store legeplads eller det eksotiske drivhus med en masse smukke blomster - alt sammen helt gratis!

Pris: Gratis

13. Brætspilscafé

En café, hvor du kan spille alverdens brætspil. Find caféerne og deres mange spil på Vestergade 58A eller Fredensgade 38.

Pris: 30 kr pr. person for spilleje

14. Street Food

På Aarhus Street Food ved Rutebilstationen kan du gå på kulinarisk opdagelse blandt de mange madboder og smage lækker mad fra hele verden.

Pris: Gratis entré