Usikkerhed blandt beboere efter PFOS-fund

Der blev i sidste uge fundet rester af PFOS på en brandskole i det nordlige Aarhus. Nu er beboerne nær brandskolen bekymrede for stoffets spredning.

I sidste uge blev der fundet rester af det sundhedsskadelige stof PFOS på en brandskole i Gl. Skejby. 

Stoffet er blevet fundet i en tank, hvorfra vand i mange år er løbet ned i den kloak, der er forbundet med Koldkær Bæk. 

Og det bekymrer beboerne nær brandskolen. Ulla Aagaard Knudsen bor i Gl. Skejby, og skutter sig over tanken om forurening af Koldkær Bæk. 

quote Usikkerheden er en vældig ubehagelig ting at gå med.

Ulla Aagaard Knudsen, beboer, Gl. Skejby

- Nu er det her og er efterladt her. Og det synes jeg er bekymrende, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Koldkær Bæk forgrener sig over store dele af det nordlige Aarhus, blandt andet forbi græssende køer, og har direkte udløb i Egå Engsø. 

Det undersøges nu, om der forefindes PFOS i kvæget, der græsser nær Egå Engsø.
Det undersøges nu, om der forefindes PFOS i kvæget, der græsser nær Egå Engsø.

- Usikkerheden er en vældig ubehagelig ting at gå med, og det påvirker ens hverdag, fortæller Ulla Aagaard Knudsen og fortsætter:

- Derfor har vi brug for noget konkret viden. 

Op til 3 ugers ventetid

Afdelingschef for Vand og Natur i Aarhus Kommune, Simon Grünfeld fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, at der lige nu foretages målinger for, hvorvidt PFOS findes i kødet og mælken fra de kvæg, der græsser nær søen.

TV2 ØSTJYLLAND er mandag blevet oplyst af Fødevarestyrelsen om, at det kan tage op til 3 uger, før de har et resultat fra målingerne af kød og mælk.

VIDEO: Beboerne i landsbyen Gl. Skejby lever i uvished om en måske truende sundhedsfare. Det gør de efter fund af det farlige stof PFOS på den lokale brandskole. Beboerne frygter, at stoffet kan have spredt sig til omgivelserne.