Thomas elsker sin by - nu skal han vise den frem for endnu flere

Rejseselskabet Apollo Rejser fik øjnene op for Thomas Normann Pedersens videoer på Facebook, og det er med til at skabe nye muligheder for Aarhus-guiden denne sommer.

Der er meget, der ikke har kunne lade sig gøre under corona-krisen – og det har tvunget mange til at tænke kreativt. 

Én af dem er Thomas Normann Pedersen, som fik en god idé til, hvordan han kunne vise folk rundt i Aarhus – helt uden smittefare, og det har nu åbnet dørene for nye muligheder for den aarhusianske guide.

- At rende rundt og vise Aarhus frem for folk er en af de skønneste ting, jeg ved, siger Thomas Normann Pedersen, der er guide og ejer Aarhus Experience.

Thomas Normann Pedersen tager ikke et fast beløb for sine guidede ture i Aarhus, men han lader gæsterne betale, hvad de synes er rimeligt, via drikkepenge.
Thomas Normann Pedersen tager ikke et fast beløb for sine guidede ture i Aarhus, men han lader gæsterne betale, hvad de synes er rimeligt, via drikkepenge.

Han har vist turister gratis rundt og fortalt røverhistorier om sin hjemby de seneste fem år. Under corona-nedlukningen havde han held med video-rundture på Facebook, og det har nu åbnet muligheden for flere guidede ture rundt i hans elskede by denne sommer.

Alvorlig ulykke

Mere om det om lidt. For det var tæt på at gå helt galt for Thomas Normann Pedersen for knap to år siden. Her styrtede han på knallert og fik en hjerneskade, hvorfor han nu er førtidspensionist.

- Lægerne vidste faktiske ikke, om det ville gå godt eller skidt, og jeg kunne lige så nemt have endt med at sidde i en kørestol på Hammel Neurocenter og leve af tubemad, men jeg går rundt og laver ture, og det er jeg meget, meget glad for, siger Thomas Normann Pedersen, der nu er flankeret af sin stok, når han bevæger sig rundt.

VIDEO: Her kan du komme med Thomas på en lille rundtur i det centrale Aarhus og blandt andet finde ud af, hvad den lille klods betyder.

Det er op til gæsterne selv, hvad de vil betale for rundturen med den aarhusianske guide. Den eneste betaling er nemlig drikkepenge - hvis guiden fortjener det.

- Jeg kan godt lide, at folk selv bestemmer hvor meget, de vil betale. Den er selvfølgelig usikker, men så må jeg bare oppe mit game, siger han.

Skal vise nordmænd rundt i Aarhus

Da corona-krisen gjorde sit indtog satte det en stopper for guide-forretningen, og derfor fik Thomas en idé.

Han filmede sine rundture i Aarhus og sendte det ud via Facebook, hvor den nåede et bredt publikum.

- Det var en succes udover det sædvanlige, konstaterer Thomas Normann Pedersen.

Rejseselskabet Apollo Rejser opdagede hans aarhusianske rundture, og nu har han indgået en aftale med rejseselskabet, så det henover sommeren peger sine norske turister i hans retning.  

Og de må siges at være en ordning, der passer meget godt til Thomas' mellemnavn.

- Jeg er sådan set lidt ligeglad med hvor mange, der kommer. Jeg gør det, fordi det er sjovt. Jeg gør det ikke for pengenes skyld, men fordi det er skægt - og jeg kan slet ikke lade være.

Herunder kan du se en af Thomas' virtuelle rundture i Aarhus. Rundturen starter cirka 6,5 minut inde i videoen.

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

20170406-113512-L-1920x1281we

Rådmand vil udstykke 3600 nye parcelhusgrunde i Aarhus

hurtigfærgen skader thumbnail

Gammel færge sejlede ind i ny - nu er årsagen fundet

Lige nu
AstraZeneca

liveblog COVID-19 LIVE: Lægeformand om AstraZeneca: Næppe nogle læger der vil vaccinere

Charlotte Broman Mølbæk,

Politiker er dybt bekymret over sag fra Randers: Vil nu skrive til ministeren om lange ventetider

AstraZeneca Vaccine

Frivillig vaccination med AstraZeneca mulig - men bøvlet

Dagens mest læste