Storcentre gør klar til genåbning

Der skal være ekstra rent, afstand mellem kunderne og tydelig skiltning. Forberedelserne til genåbningen af storcentrene mandag er i fuld gang.

01:18

VIDEO: Forud for genåbningen af butikker i storcentre mandag, er der en del forberedelser.

Det er ikke alle, der kan nyde bededagweekenden med benene oppe. Fra mandag må landets storcentre igen tage imod kunder - og først sent fredag aften landede retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.

Derfor var der lørdag travlt i Bruuns Galleri - alt skal gøres klar i en fart.

- Det handler om at forberede det, når Sundhedsstyrelsen nu kommer med alle de her retningslinjer, siger Sune Pedersen, butikschef i Kaufmann i Bruuns Galleri, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Yderst hjælpsom tyv: Lod kvinde låne sin telefon for at ringe til politiet

- Vi skal have skilte op, hvor der står, hvordan man skal agere, når man er inde i butikken og samtidig også, hvor mange kunder vi må have i butikken ad gangen

Efter knap to måneder med tomme gange må Bruuns Galleri mandag igen åbne. Foto: Google Street View

Ekstra rengøring

Efter næsten to måneders tvungen nedlukning må alle butikker i landets storcentre mandag åbne igen. Det gælder også Bruuns Galleri, som forud for åbningen bliver gjort ekstra rent. 

Med tilladelsen til at genåbne følger nemlig en række krav og retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Det gælder blandt andet rengøring men også antallet af kunder vil der være krav til. 

- Vi må have ti kunder i butikken ad gangen, men for at kunne give en god service har vi valgt kun at lukke otte ind ad gangen, forklarer Sune Pedersen.

Samtidig bliver kunderne mødt af et nyt tiltag: 

- Vi har fået de her skilte, som vi sætter i vores ind- og udgang, for at vise, hvor kunderne skal gå ind og ud, siger han. 

Læs også Storesøster slog lillebror og skaffede 115.000 til corona-forskning

Forårsvarer til fuld pris

To måneders nedlukning betyder, at der i herretøjsforretningen Kaufmann stadig vil være en del usolgte forårsvarer at finde. Men det betyder ikke, at der kommer et særligt corona-udsalg. 

- Mange er begyndt at sætte varerne ned. Det er vi ikke. Forårssæsonen er jo ikke slut endnu, og vi håber lidt at folk vil bruge nogle penge, siger Sune Pedersen. 

For at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal forretningerne fortsat sørge for afstand mellem kunderne, tydelig skiltning og ekstra rengøring. Samtidig anbefales de så vidt muligt at undgå kø og slagtilbud.