Yderst hjælpsom tyv: Lod kvinde låne sin telefon for at ringe til politiet

To unge mænd blev lørdag morgen taget på fersk gerning under et indbrud i en iskiosk.

Iskiosken ligger på Carl Nielsens Vej lige ved Mindeparken nær Marselisborg Slot i det sydlige Aarhus. Foto: Google Street View

Klokken 9.30 lørdag morgen brød to unge mænd ind i en iskiosk i Mindeparken i det sydlige Aarhus. Den ene står uden for iskiosken, da en kvindelig løber kommer forbi.

- Hun ser, at nogen er ved at bryde ind og beder den unge mand, der står ved siden af, om at låne en telefon, så hun kan ringe til politiet, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Bo Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Man kan sige, at han var meget hjælpsom, for han låner hende telefonen og venter sammen med hende indtil politiet kommer. Der blev han dog lidt utålmodig.

De to indbrudstyve bliver anholdt og sigtet for indbrud. Det viser sig, at de er 17 og 18 år og da der også har været indbrud i yderligere to iskiosker, bliver de også sigtet for disse indbrud.

Begge gerningsmænd er løsladt igen.

Læs også Nyeste coronatal i Østjylland: Ingen nyindlagte i over en uge

Smeltende tyvekoster

Hvad de ville stjæle i iskioskerne kan politiet ikke umiddelbart svare på.

- Is er jo ikke så godt at stjæle. Det smelter jo hurtigt. Jeg ved ikke, om de er gået efter nogle penge, siger Bo Christensen, vagtchef ved Østjyllands Politi.