Storesøster slog lillebror og skaffede 115.000 til corona-forskning

Til lands, til vands og på hjul. Et gyldent sportssøskendepar kæmpede lørdag om først at tilbagelægge den 70 kilometer lange vej mellem Silkeborg og Randers.

Gudenåen dannede rammen om en dyst mellem en lillebror og en storesøster, som lørdag indbragte 115.000 kroner til forskning i corona-virus. 

Storesøster Line Brandt Pedersen, der er europamester i triatlon, svømmede, cyklede og løb langs Danmarks længste å, mens lillebror Mads Brandt Pedersen tilbagelagde samtlige 70 kilometer i kajak. 

En disciplin han i øjeblikket er verdensmester i. 

Vinderen blev Line Brandt Pedersen, der nåede målet i Randers 4 timer og 32 minutter efter starten i Silkeborg. Lillebror Mads Brandt Pedersen kom i mål 12 minutter efter sin søster.

Mads Brandt Pedersen er verdensmester i kajak. Her ses han på Gudenåen under lørdagens dyst. 
Mads Brandt Pedersen er verdensmester i kajak. Her ses han på Gudenåen under lørdagens dyst.  Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Iskold svømmetur

Svømmeturen var udpeget til at blive triatletens akilleshæl under lørdagens dyst, men vejret var med hende og hun var skånet for store bølger. 

- Det er helt klart svømmeturen, der var den største udfordring for mig, for vandet er stadig vildt koldt, lød det fra Line Brandt Pedersen.

Hun sprang i vandet ved Andetorvet i Silkeborg og svømmede til Resenbro for her at skifte våddragten ud med en cykel. Målet i Randers nåede hun iført løbesko 12 minutter før lillebror Mads krydsede målstregen i sin kajak. 

Fedt at prøve af

På trods af nederlaget var lillebror Mads Brandt Pedersen glad for konkurrencen mod sin søster.

- Det er jo kæmpestort at have muligheden for at dyste mod sin søster. Det er jo ikke hver dag, man får muligheden for at dyste i forskellige discipliner, så det er rigtig fedt at prøve af, siger Mads Brandt Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det primære for søskendeparret var imidlertid ikke at vinde, men at samle penge ind til forskning i corona-virus på Aarhus Universitet. 

Og det lykkedes de i høj grad med. I skrivende stund er der blevet doneret 115.000 kroner til formålet i forbindelse med dysten mellem de to søskende. 

Vandet var koldt, da Line Brandt Pedersen hoppede i som en del af
Vandet var koldt, da Line Brandt Pedersen hoppede i som en del af Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Gøre en forskel

Ideen til konkurrencen dukkede op, da søskendeparret i fællesskab ærgrede sig over alle sommerens corona-aflyste konkurrencer.

- Alle vores konkurrencer blev aflyst, og vi skulle bruge noget til at motivere os selv, og vi synes det her er en god mulighed for at få en konkurrence mod hinanden. Og vi kan jo ikke selv gøre en forskel mod corona, men så kan vi i stedet støtte nogen, som kan gøre en forskel, og det syntes vi, kunne være rigtig fedt, fortæller Mads Brandt Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Søskendeparret valgte at gøre dysten til en begivenhed, som kunne følges live via sociale medier og mange fulgte med og donerede penge.

Søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen umiddelbart inden konkurrencen.
Søskendeparret Line og Mads Brandt Pedersen umiddelbart inden konkurrencen. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Går til virusforsker 

De 115.000 kommer til at gå til virusforsker og professor Søren Riis Paludan og det coronavirus forskningsprogram, som kører på Institut på Biomedicin på Aarhus Universitet.

Her arbejder forskere på højtryk med at udvikle en ny vaccine mod covid-19 og nye test- og behandlingsmuligheder til corona-patienter.

VIDEO: Se her, hvordan det så ud, af da Line kom i mål.

 

kræft2

Kræftramte børnefamilier: Umenneskeligt at skulle til København

'Niklas' stoffer på snap

play'Niklas' køber stoffer på Snapchat: - En halv time så har jeg det i hånden

Irma Mogensen har sammen med seks andre kvinder lavet en bog om livet samt madopskrifter fra deres liv

Livskloge damer vil have unge til at forstå de gamle retter

20200929-160321-l_68mb.jpg

liveblogDanmark kan modtage de første vacciner om kort tid

Oliven spejderne er blevet kåret som årets lokale forening i Region Midtjylland

Fra 0 til 100 medlemmer på 22 måneder: Oliven Spejderne kåret som årets forening i Region Midtjylland

118243415_1037632156654418_3697383581706940053_o

playAarhus-rapper blev lagt i håndjern ’uden grund’: - Politiet bør bære kropskameraer