Skoleleder begejstret for nye afstandskrav: Nu vender store elever tilbage

Afstandskravet løsnes op - og det frigør plads til de store skoleelever.

De små skoleelever har haft masser af plads, men når eleverne fra 6. til 10. klasse på mandag vender tilbage til skolerne, skal alle sidde tættere på hinanden. 

Manøvren kan virke ulogisk, men skyldes naturligvis, at afstandskravet er blevet sænket fra to til én meter, og det er - gudskelov - et tegn på, at det i øjeblikket går rigtig godt med at kontrollere COVID-19.

På trods af den gradvise genåbning af samfundet viser spritnye tal, at smittetrykket siden begyndelsen af maj er faldet fra 0,9 til 0,7.

Frigør vigtig plads

På Vorrevangskolen i det nordlige Aarhus er skoleleder Søren Skalkhøj Pedersen begejstret for udsigten at kunne placere eleverne tættere på hinanden. 

- En meters afstand vil gøre det meget nemmere for os. Hvis vi kan samle én klasse i et klasseværelse, vil det betyde, at vi kan få frigjort lokaler, som kan gøre bedre plads til eleverne fra 6.-9., og det er jo det, vi glæder os til, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er op til den enkelte kommune at tilrettelægge skoledagene for de ældste elever, når de vender tilbage på mandag.

I Aarhus forventes kommunen at være klar med retningslinjerne i løbet af de kommende dage, og på Vorrevangskolen er skoleleder Søren Skalkhøj Pedersen spændt på det endelige resultat. 

- Jeg håber, at vi kan få 6.-9. klasserne tilbage så massivt som muligt, så mange timer som muligt. Vi har savnet dem, og vi glæder os sådan til at få dem tilbage.