Østjysk kunstner hitter i udlandet

Det begyndte med kunst på murene i midten i Aarhus. Nu sælger kunstneren 'Mormor' sine værker i store dele af verden.

Kunst kreeret af kaffestel på bymurene i midten af Aarhus inspireret af kaffebordet hjemme hos hans mormor.

Sådan begyndte kunstneren af samme navn, ’Mormor’, sin karriere – først som såkaldt gadekunstner i 2008, og nu lidt over ti år senere, hænger Kristian Bruun Djuurhuus’ kunst rundt om i verden.

quote Det giver mig en god livsværdi.

Kristian Bruun Djuurhuus

- Det er et enormt privilegium at leve af det, du drømmer om, og det har været en lang vej derhen, men jeg kan også love dig, at dagene går hurtigt, siger Kristian Bruun Djuurhuus til TV2 ØSTJYLLAND.

I dag hænger Mormors kunst ikke kun i Aarhus, men også i New York og Berlin.
I dag hænger Mormors kunst ikke kun i Aarhus, men også i New York og Berlin.

En hyldest til mormor

Kunstnernavnet ’Mormor’ tog Kristian Bruun Djuurhuus, som en hyldest til sin egen mormor – hende, hvis kaffebord, han lod sig inspirere af, og som blev begyndelsen på hans kunstnerkarriere.

- Jeg startede egentlig med at have det første galleri dengang i min lillebitte lejlighed på omkring otte kvadratmeter og levede på en sten i det første tre-fire år, siger Kristian Bruun Djuurhuus.

I dag hænger hans kunst ikke kun i Aarhus, men også i New York og Berlin. Derudover har der også været bud efter ham i Norge, Taiwan og Tokyo.

Ingen personlig udlængsel

Selvom udlandet trækker i hans kunst, ønsker han at forblive i Aarhus. Det er nemlig der, og i Danmark generelt, han får sin inspiration, og hvor meget af hans kunst udspringer fra.

- Jeg nyder meget det, Aarhus kan. Det giver mig en god livsværdi. Jeg synes ikke kun, at livet skal hænges op på en karriere eller job eller yderstyrede ting, siger Mormor og tilføjer:

- Jeg synes også, det er vigtigt at have en hverdag, som man er glad for. Og det har jeg her.

Kristian Bruun Djuurhuus har sit galleri i Højbjerg, hvor han arbejder med sine værker i løbet af ugen. 

Derudover har han også workshops for børn og unge rundt om i Danmark, sådan at de, ligesom ham, får muligheden for at dyrke kunsten. 

VIDEO: Se et tv-indslag om 'Mormor' og hans kunst nedenfor. 

Kunstnernavnet ’Mormor’ tog Kristian Bruun Djuurhuus, som en hyldest til sin egen mormor.