Nu bliver parkering nemmere - og nogle steder gratis

De nye, midlertidige regler træder i kraft med øjeblikkelig virkning - det er dog endnu uvist, hvor lang tid reglerne vil gælde.

Foto: Celina Dahl - Ritzau Scanpix

Den smitsomme coronavirus holder lige nu mange danskere inden døre derhjemme. 

Men hvis man er hjemsendt eller arbejder hjemmefra, kan parkeringen af ens bil blive en udfordring - i hvert fald hvis man bor i Aarhus Midtby og har en parkeringslicens til zone 1.

Læs også Milliardaftale: Regeringen vil hjælpe med løn til hjemsendte medarbejdere

Denne licens gælder nemlig normalt ikke i tidsrummet mellem klokken 9 og 17 i hverdagene, men nu har Teknik og Miljø-rådmand i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) valgt at ophæve tidsbegrænsningen.

- Vi befinder os i en meget ekstraordinær situation i Danmark, og derfor handler det om, at vi som kommune skal sætte ind alle de steder, vi kan, for at støtte op, siger rådmanden til TV2 ØSTJYLLAND og forklarer, at tiltaget er ét ud af mange.

Grafikken viser, hvilket område parkeringzone 1 dækker. Foto: Teknik og Miljø - Aarhus Kommune

Suspenderingen af tidsbegrænsningen betyder altså, at beboernes parkeringslicens i zone 1 nu gælder døgnet rundt.

Tiltaget er blevet til på baggrund af henvendelser fra borgerne.

- Jeg er blevet opmærksom på det, efter borgere har skrevet mail til mig og har henvendt sig på de sociale medier, forklarer Büynamin Simsek.

Læs også Coronavirus kan koste tusindvis af danskere jobbet - hjælpepakke på vej

Det er endnu uvist, hvor lang tid de nye regler gælder, men rådmanden forklarer, at de fortsat følger udviklingen med coronavirus-situationen.

Vi befinder os i en meget ekstraordinær situation i Danmark, og derfor handler det om, at vi som kommune skal sætte ind alle de steder, vi kan, for at støtte op.

Bünyamin Simsek (V), rådmand, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Rådmanden opfordrer derudover alle beboere, der ikke kommer til at bruge deres bil den kommende tid, til at sætte bilerne på kommunens gratis parkeringspladser.

Det kan være ved Tangkrogen, ved det tidligere amtssygehus, langs Skovbrynet ved Tivoli Friheden og ved de store parkeringspladser ved Ceres Arena.

Gratis parkering i Horsens

I Horsens Kommune har de valgt at gøre parkering gratis på alle kommunale parkeringspladser.

 - Vi har taget dette skridt, fordi vi ikke vil belaste vores vagttelefon med opringninger omkring automater, der måtte være i stykker, og fordi de ansatte, der servicerer automaterne, er sendt hjem fra arbejde, skriver kommunen på deres facebook-side, "Horsens Kommune - en del af flokken."

Den nye ordning er midlertidig og varer indtil videre 14 dage.

Læs også Flere end 1500 har tilbudt hjælp i ny 'corona-jobbank'