Ninas opfindsomme far udrydder potentiel smittebombe på skolen

En yderst opfindsom og effektiv far har designet og 3D-printet nye greb til sin datters skoles håndvaske, så det ikke længere er nødvendigt at bruger hænderne.

De mindste elever vasker hænder til den helt store guldmedalje rundt omkring på landets skoler. Men der et lille problem nogle steder.

- Når vi har skullet vaske hænder, så tænder vi for vandhanen med vores beskidte hænder, og når vores hænder så er rene, og vi skal slukke for vandet, så får vi beskidte hænder igen, siger Nina fra 0.B på Sølystskolen i Egå til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor satte hendes opfindsomme far, Dang Le, sig for at finde en løsning. Han tegnede en model for et nyt greb til håndvaskene, hvor man i stedet for hænderne skal bruge albuen til at tænde og slukke for vandet med.

Et design, der også anbefales fra Verdenssundhedsorganisationen WHOs side i deres officielle guidelines for håndtering af hygiejne i forbindelse med COVID-19. 

Hvis man selv har en 3D-printer, så ligger Dang Le's 'opskrift' frit tilgængelig på Sølystskolens hjemmeside.
Hvis man selv har en 3D-printer, så ligger Dang Le's 'opskrift' frit tilgængelig på Sølystskolens hjemmeside.

Nu har han 3D-printet 40 eksemplarer, som i dag blev installeret på skolens håndvaske.

- Det er fantastisk, hvad innovative mennesker kan gøre på så kort tid. Det fungerer helt intuitivt for børnene, og på grund af det med albuen, og fordi Dang også har tænkt i en appellerende og sjov gul farve, så synes børnene, at det igen er blevet sjovt at vaske hænder, siger pædagogisk leder på Sølystskolen, Katrine Flye, til TV2 ØSTJYLLAND

- Dejligt, at kunne hjælpe

Dang Le opdagede hurtigt, at skolens oprindelige løsning med et almindeligt drejegreb ikke var optimalt, fordi grebet konstant skulle tørres af, hvilket skabte kø til håndvaskene, samtidig med at smittefaren nemt kunne ryge i vejret.

- Skolen svarede ja til, at behovet var der, og så tænkte jeg, at det ikke ville tage mig meget længere tid end hvad jeg under normale omstændigheder bruger til og fra arbejde. Så det var egentlig bare dejligt, at jeg kunne hjælpe, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Dang Le har ved at udvikle og donere 40 hygiejneoptimerede håndvaskegreb frivilligt og helt gratis løst et stort problem på sin datters skole.
Dang Le har ved at udvikle og donere 40 hygiejneoptimerede håndvaskegreb frivilligt og helt gratis løst et stort problem på sin datters skole.

Han gik straks i gang med at tegne en prototype, som han fik 3D-printet et eksemplar af og testet på eleverne næste dag. En lille justering var, at eleverne manglede en retningsanvisning. Derfor gik han hjem igen og tilføjede en pil med flere dråber til den ene side og en pil med kun en enkelt dråbe til den anden side. Næste dag havde han 40 eksemplarer med.

Nu håber han, at også andre skoler kan få gavn af designet.

- Jeg har lagt designet op i en fil på skolens hjemmeside som er frit tilgængelig, så hvis forældre, lærere eller skolerne selv har en 3D-printer, så kan man frit downloade designet på andre skoler. Den passer godt nok til et specifikt greb, men heldigvis er det et af de mest hyppigt anvendte greb i Danmark, siger Dang Le.

Det 3D-printede greb installeres oven på det oprindelige drejegreb, hvor efter man med albuen skubber grebet til højre eller venstre - alt efter, om man vil have mere eller mindre vand.
Det 3D-printede greb installeres oven på det oprindelige drejegreb, hvor efter man med albuen skubber grebet til højre eller venstre - alt efter, om man vil have mere eller mindre vand.

Spørger man eleverne selv, så virker produktet da også, som det skal.

- Det er meget nemt at bruge den. Det er lidt skørt, men det er også okay, siger Ninas klassekammerat, Andrea fra 0.B, til TV2 ØSTJYLLAND.

Sølystskolen forventer, at de smarte nye håndvaskegreb vil blive en fast del af skolens inventar, fordi de også kan være med til at bekæmpe andre smittespredninger som for eksempel den årlige vinterinfluenza.

Breaking
20210114-143425-L-1920x1277we

Sygeplejersker varsler strejke

AGF-Sønderjyske

Sådan kommer det til at foregå, når tusindvis af fodboldfans i dag skal på stadion

Clip0015.MXF.03_35_04_13.Still002

Karina blokerede industrihavn: - Jeg er villig til at lade mig arrestere

biohuts Grenaa Havn

Nytårstorsken i fare - nyt forsøg skal redde den

20200518-130319-L-1920x1348we

Politiet om genåbning af barer: Der var højt humør hele vejen

Skærmbillede 2021-04-21 kl. 21.42.15

play Forsker støtter lempelse af dyrelov: - Vi har med kompetente dyr at gøre

Dagens mest læste