Mange trafiklys gået i sort: - Black friday får en anden betydning

Omkring 15 lyssignaler er gået i sort i Aarhus-området. Politiet minder om at køre efter vigepligtsreglerne.

Lyskryds gået i sort flere steder i det nordlige Aarhus.

Det er i dag black friday, og i Aarhus betyder det åbenbart ikke kun forbrugsfest. Lyssignaler er flere steder også gået i sort fredag morgen, fortæller Østjyllands Politi. 

Læs også Buschauffør trukket ud af bus og overfaldet med spark og slag

- Det er cirka 10-15 lyskryds, der er gået i sort. Primært i området omkring Skejby og Risskov, siger Flemming Lau, der er vagtchef ved Østjyllands Politi og tilføjer muntert:  

- Ja, black friday får lidt en anden betydning.

Ja, Black Friday får lidt en anden betydning.

Flemming Lau, vagtchef ved TV2 ØSTJYLLAND

Teknikerne, der skal få lyssignalerne op at køre igen, arbejder på sagen, og i mellemtiden opfordrer politiet til, at man kører forsigtigt. 

Husk vigepligten

Det er en travl morgen for Østjyllands Politi, fordi de mørke, kolde og våde forhold udenfor har ført til mange uheld. Politiet kommer trods travlheden i morgentrafikken ikke ud og dirigerer trafikken i de sorte lyskryds. 

- Vi har ikke ressourcer til at stå og dirigere trafik i så mange kryds. Det er morgentrafik, og det giver ekstra pres på trafikken, siger Flemming Lau.

Han minder derfor om, at man som bilist i et kryds med lysregulering skal køre efter de normale vigepligtsregler, hvis lysreguleringen er gået ud. 

Læs også Forældre vidste, deres ufødte datters liv ville blive kort - men de ville beholde hende

- Hvis et lyskryds ikke virker, så er der vigepligt efter tavlerne i krydset. Og hvis der ingen tavler er, så er der højrevigepligt. Det vil sige, at man holder for alt, der kommer fra højre.