Forlystelsespark inviterer ældre på besøg i smukke og sikre omgivelser

Ældre inviteres til en gåtur i Tivoli Friheden med sikkerheden i orden, så andre end medarbejderne kan nyde de mange blomster, der lige nu står smukt.

Tivoli Friheden har plantet en masse smukke blomster i hele parken i anledning af en blomsterfestival, som forhåbentligt bliver afholdt senere på året. Foto: Tivoli Friheden

Lige nu sidder mange ældre borgere derhjemme og er isolerede, fordi de er udsatte, når det kommer til coronasmitte.

Nogle tør ikke at bevæge sig udenfor af frygt for at blive smittet.

Vi kan give de mennesker, der måske ikke tør bevæge sig ud, et trygt sted at gå en tur.

Morten Palm Andersen, marketingschef hos Tivoli Friheden

Derfor vil Tivoli Friheden nu give ældre og andre sårbare grupper muligheden for at komme på en gåtur under sikre og ordnede forhold – samtidig med at de kan nyde en park, der er en blomsterfestival værdi.

- Vi har en park med træer, blomster og et hegn. Vi kan give de mennesker, der måske ikke tør bevæge sig ud, og som mangler socialt samvær, et trygt sted at gå en tur uden frygt for at blive smittet, siger marketingschef hos Tivoli Friheden, Morten Palm Andersen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også 91-årige Erna vil have hjemmehjælpere med maske: - Jeg vil overleve et par somre mere

- Vi står og er klar til at tage imod gæster. Det er ærgerligt, at vi ikke kan åbne, men vi har stor respekt for sikkerheden. På den her måde er der i det mindste nogle, der kan nyde parken.

'Sikkerheden kommer først'

Tivoli Friheden håber at kunne give så mange som muligt en god oplevelse med en gåtur i deres park – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

- Sikkerheden kommer først, så folk bliver lukket ind i meget små grupper ad gangen. Vi vil være 100 procent sikre på, at ingen ramler sammen i en større gruppe. Vi tager alle forholdsregler, siger marketingschefen.

Det er slet ikke et spørgsmål om, at der skal mange ind.

Morten Palm Andersen, marketingschef hos Tivoli Friheden

Forlystelsesparken har heller ikke en interesse i at lukke for mange ind – arrangementet er nemlig helt gratis.

- Det er slet ikke et spørgsmål om, at der skal mange ind. Det handler om, at de sårbare danskere får en god oplevelse uden fortjeneste. Parken er 78.000 kvadratmeter, så der er rigeligt med plads, siger Morten Palm Andersen.

Overvældende interesse

Mandag aften klokken 21 udsendte Tivoli Friheden i samarbejde med Ældre Sagen pressemeddelelsen om muligheden for en gåtur i parken tirsdag den 5. maj mellem 10 og 12.

Tirsdag morgen vågnede de op til flere hundrede tilmeldte.

Læs også Mads Langer inviterede Signe til dans på scenen til udsolgt drive-in-koncert

- Der er allerede over 500 tilmeldte. Det er kun et fåtal, der kan komme i det tidsrum, vi har meldt ud, så vi vil åbne op for andre timeslots, siger marketingschefen.

- Der bliver ikke lukket 500 ind mellem 10 og 12 på tirsdag.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Det er kun en gåtur i smukke og sikre omgivelser, de sårbare bliver inviteret til. Forlystelserne forbliver altså lukket. Foto: Tivoli Friheden

Indtil videre har Tivoli Friheden planer om at åbne parken op for sårbare danskere tirsdag og onsdag både formiddag og eftermiddag i to timer ad gangen i næste uge.

De regner med at kunne lukke 50 til 100 personer ind løbende per to timer.

- Man ankommer selv til parken, og så er hovedindgangen åben. Folk skal ankomme med afstand, og så har vi folk, som sikrer, at der ikke kommer for mange i parken eller nogle, der ikke er tilmeldt.

Hvis efterspørgslen stiger markant, så kan det blive svært at få kapacitet til alle.

Morten Palm Andersen, marketingschef hos Tivoli Friheden

Det er ikke sikkert, at alle, der gerne vil en tur i Tivoli Friheden, kan komme det.

- Vi har begrænset tilmelding – så man skal være hurtigt ude af starthullerne. I den perfekte verden lykkes det os at få alle lukket ind, siger Morten Palm Andersen.

- Efterspørgslen er overvældende. Som det ser ud lige nu i forhold til tilmeldinger, skal vi nok finde en løsning – men hvis efterspørgslen stiger markant, så kan det blive svært at få kapacitet til alle.

Tilmelding skal ske senest den 1. maj klokken 12.00 til tivoli@friheden.dk.