Ansat på hospital smittet med coronavirus - 30 i karantæne

En ansat på Aarhus Universitetshospital er testet positiv for coronavirus.

Den tredje dansker, der er blevet smittet med coronavirus, er ansat på Aarhus Universitetshospital. 

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på en pressebriefing lørdag morgen klokken 9.00 på hospitalet i Skejby. 

- Det drejer sig om en medarbejder fra Aarhus Universitetshospital, som har været i tæt kontakt med en italiener. De har mødtes i München, og medarbejderen er blevet smittet der, siger direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted. 

Hun understreger, at den danske medarbejder isolerede sig selv, så snart han fik at vide, at den italienske person var smittet.

Medarbejderen blev testet fredag på hospitalet i Aarhus, som efterfølgende har analyseret en halspodning fra personen, der er positiv for COVID-19 (ny coronavirus).

Nyeste corona-tal

30 personer i hjemmekarantæne

Efter at det blev bekræftet, at han var smittet, gik myndighederne i gang med at opspore de personer, som medarbejderen var været i tæt kontakt med.

VIDEO: Lørdag klokken 9.00 var der pressemøde på Aarhus Universitetshospital i forbindelse med den ansatte på hospitalet, der er smittet med coronavirus. Se hele pressemødet her.

Den smittede arbejder på hospitalets afdeling for hud- og kønssygdomme, og han har været i kontakt med både andre ansatte samt patienter.

Ifølge Anne-Marie Vangsted vil omkring 30 personer - heriblandt både patienter og kollegaer på Aarhus Universitetshospital - blive sat i hjemmekarantæne, fordi de har været i kontakt med medarbejderen. 

Vedkommende er lige nu selv i hjemmekarantæne, og ifølge Lars Østergaard, der er ledende overlæge på afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, har vedkommende det efter omstændighederne det godt.

Den smittede person nåede at arbejde tre dage på hospitalet, inden virussen blev opdaget, fortæller Lars Østergaard.

- I de tre dage ved vi præcist, hvad han har lavet, og hvem der har været i risiko for at blive smittet, siger Lars Østergaard.

VIDEO: Ledende overlæge Lars Østergaard fra afdelingen for infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital forklarer her mere om den ansatte på hospitalet, og hvorfor vedkommende er i karantæne derhjemme.

Ingen smittespredning i Danmark

Anne-Marie Vangsted fortæller, at man har kontaktet flere af dem, der har været i kontakt med vedkommende, og at det arbejde er i fuld gang lige nu.

- Hører man ikke fra os, så er der ingen risiko, slår Anne-Marie Vangsted fast.

Hun understreger, at samtlige danskere, der foreløbig er blevet testet positiv for virusset, er blevet smittet i udlandet. 

- Der er altså ikke på nuværende tidspunkt smittespredning i Danmark, siger hun.

Ifølge lægefaglig direktør Claus Thomsen på Aarhus Universitetshospital vil det seneste smittetilfælde ikke få konsekvenser for driften af sygehuset, men det kan dog resultere i enkelte aflysninger.

- Afdelingsledelsen ser på, hvordan vi kan sikre behandlingen. Nogle af de personer, der nu er i karantæne, skulle have været på arbejde i dag og de kommende dage. Det kan komme til at betyde aflysninger for nogle patienter, siger Claus Thomsen.

VIDEO: Lars Østergaard, ledende overlæge på afdelingen for infektionssydomme på Aarhus universitetshopital forklarer her mere om coronavirussen. Videoen er fra den 27. februar 2020.

Kontakt egen læge

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at det er vigtigt, at man ringer til sin egen længe eller lægevagten, hvis man inden for de seneste 14 dage har været i områder med udbredt smitte og har fået symptomer som feber, hoste eller åndenød. 

Rådet gælder også, hvis man har været i tæt kontakt med en person, der er mistænkt eller har fået påvist sygdommen.

Symptomer på coronavirus 

Torsdag blev det første smittetilfælde i Danmark bekræftet. Her blev en medarbejder på TV2 testet positiv, efter at han var hjemvendt fra en skiferie i Norditalien.

Fredag stod det klart, at endnu en dansker var blevet smittet - ligeledes efter en rejse i Norditalien.

Omkring 200 personer er foreløbig blevet testet for coronavirus i Danmark, og en række er blevet sendt i hjemmekarantæne, fordi de har været i tæt kontakt med en smittet. 

Det gælder blandt andet 16 medarbejdere fra TV2.

Dansk Selskab for Almen Medicin har sendt denne blanket ud til praktiserende læger i hele Danmark, som de opfordrer til at sætte op i døren til lægepraksisserne, så mulige coronavirusinficerede ikke går ind på klinikker,
Dansk Selskab for Almen Medicin har sendt denne blanket ud til praktiserende læger i hele Danmark, som de opfordrer til at sætte op i døren til lægepraksisserne, så mulige coronavirusinficerede ikke går ind på klinikker, Foto: Dansk Selskab for Almen Medicin
20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

20161201-184147-3-1920x1079we

Kvinde truet med køkkenkniv på åben gade: Nu er 20-årig anholdt og sigtet

Viggo Andreasen epidemiolog, RUC

Bagsiden ved færre restriktioner: Ekspert frygter ny smittestigning

Dagens mest læste