Her er symptomerne på coronasmitte

Man kan være smittet uden at få symptomer. Hos de fleste begynder sygdommen med forkølelsessymptomer som snue med næseflåd, nysen og ondt i halsen. Se symptomer nederst i artiklen.

Genrefoto. En dansker er lørdag blevet testet positiv for coronavirus på Aarhus Universitetshospital. Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix

En dansker er testet positiv for coronavirus på Aarhus Universitetshospital i Skejby, efter at vedkommende har været på konference i Tyskland.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed tidligt lørdag morgen. 

Den smittede er en medarbejder på hospitalet. Vedkommende er nu sat i hjemmekarantæne, men har det ifølge ledende overlæge på afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard, det efter omstændighederne det godt. Yderligere 30 personer, som vedkommende har været i kontakt med, sættes også i hjemmekarantæne. Det kan du læse mere om her.

Læs også Ansat på hospital smittet med coronavirus - 30 i karantæne

Dermed er i alt tre danskere bekræftet smittet med virusset, der har spredt sig fra den kinesiske Hubei-provins til mere end 40 lande.

De tre danskere, der foreløbig er testet positiv for virusset, har alle været i udlandet, umiddelbart før de begyndte at opleve symptomer. 

01:02

VIDEO: Lars Østergaard, ledende overlæge på afdelingen for Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital, forklarer her mere om coronavirussen. Videoen er fra den 27. februar 2020.

Luk video

Her er symptomerne på coronasmitte:

-  Man kan være smittet uden at få symptomer. Hos de fleste begynder sygdommen med forkølelsessymptomer som snue med næseflåd, nysen og ondt i halsen, eventuelt ledsaget af lettere sygdomsfornemmelse og let feber.

-  Oftest følges denne tilstand i løbet af et par dage af tilstoppet næse og hoste.

- I sjældne tilfælde kan coronavirus være årsag til luftvejsinfektioner som falsk strubehoste, bronkitis og lungebetændelse.

- Alvorlig sygdom ses især hos ældre og svækkede personer.

- Smitte overføres ved nys eller host eller indirekte kontakt i form af sekret fra hænder.

- Der er ingen behandling for infektion med coronavirus. Patienter kan hjælpes med medicinsk behandling for at lindre symptomer.

- Der er endnu ingen tilgængelig coronavaccine.

- Generelle anbefalinger for at undgå smitte med virus:

- God håndhygiejne: Håndvask og eventuel hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre.

- Undgå kontakt med personer, der har tegn på forkølelse eller luftvejsinfektion.

- Host eller nys i engangslommetørklæde eller ærmet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.