Først skulle børnene sove - så gravede han ligdelene ned

Flemming Mogensen erkendte onsdag i Retten i Aarhus, at han slog sin kone, Freyja Egilsdottir, ihjel.

Onsdag har offentligheden for første gang hørt fra Flemming Mogensen, der står tiltalt for at have slået sin kone, Freyja Egilsdottir, ihjel i januar.

Et drab, som han erkendte ikke længe efter, og som han stadig erkender at have udført.

I Retten i Aarhus fortalte Flemming Mogensen onsdag, at han kvalte Freyja, som han på det tidspunkt var separeret fra. Det skete i det hus i Malling, hvor Freyja Egilsdottir boede.

Så slæbte han hendes lig ind på et badeværelse og fandt en sav på loftet, som han brugte til at partere hende med.

I retten kom det frem, at han gemte Freyjas ligdele på loftet og gjorde rent på badeværelset, så børnene ikke skulle se al blodet.

Da børnene kom hjem, begyndte Flemming Mogensen at dække sine spor og foregive, at Freyja stadig var i live. Han tog blandt andet hendes sim-kort og udgav sig for at være hende. Alt sammen for at have et par timer ekstra, inden drabet blev opdaget, og hans og børnenes liv for altid ville være forandret.

Når børnene sov, tog han ligdele ned fra loftet og gravede dem ned i haven rundt om huset. I politiets rapport står der, at der var tre forskellige nedgravninger.

Efter nogle dage meldte Flemming Mogensen Freyja Egilsdottir savnet, og det ledte hurtigt til, at han selv blev anholdt. Efter først at have afvist kendskab til, hvad der var sket med hende, erkendte han ved tredje afhøring, hvad han havde gjort. På det tidspunkt havde politiet fundet ligdelene i haven.

Anklageren i sagen kræver fængsel på livstid til Flemming Mogensen. Den tiltalte fortalte i retten, at han selv foretrækker forvaring, så hans psykiske problemer kan blive behandlet.

Det er anden gang, Flemming Mogensen kan blive dømt for drab. I 1996 fik han ti års fængsel for at have dræbt moderen til sin dengang 2-årige søn.

Retssagen kører stadig. Følg med i livebloggen her.

TV2 ØSTJYLLAND har fulgt sagen tæt hele året og har lavet en dokumentar om Flemming Mogensens søn, Alex', kamp for at komme igennem endnu et drab i familien. Det var Alex' mor, Flemming Mogensen blev dømt for at have slået ihjel for over 20 år siden.