Freyja var ikke bange trods Flemmings tidligere drab

Et par uger før, Freyja Egilsdottir blev dræbt, spurgte Alex Mogensen, om hun var bange for hans far. Svaret var nej.

Når Flemming Mogensen i morgen sidder på anklagebænken, er det ikke første gang, han er tiltalt for et drab på en partner. Men selv om Freyja Egilsdottir kendte til hans tidligere forbrydelse, var hun ikke bange.

Det fortæller Flemming Mogensens ældste søn, Alex Mogensen.

- Et par uger inden, Freyja dør, snakkede vi faktisk om det. Jeg spurgte hende direkte, om hun var bange for min far, og det var hun på ingen måde. Jeg var heller ikke bange for det, siger Alex Mogensen.

Jeg tror ikke, der er nogen i omgangskredsen, der har vidst, hvor syg han var, mener Alex Mogensen.
Jeg tror ikke, der er nogen i omgangskredsen, der har vidst, hvor syg han var, mener Alex Mogensen.

Flemming Mogensens fortid var kendt blandt de nærmeste, men det kom ifølge sønnen bag på dem alle, da faren gentog sin kriminelle handling i år.

- Alle omkring mig, familiemedlemmer tæt på og langt væk, og min fars venner alle sådan nogle folk. Det skete den her ene gang. Det var … en tragedie, siger Alex Mogensen, som vægter sine ord og lader til at tænke over hvert enkelt, da han taler om reaktionerne fra de nærmeste.

Vidste han havde slået ihjel

Ingen havde set det komme, mener han, mens han ræsonnerer over, hvordan familie og nære venner må have tænkt forud for Freyja Egilsdottirs død.

- Sådan noget sker jo ikke igen. Det kunne han ikke finde på. Men jeg tror ikke, der er nogen i omgangskredsen, der har vidst, hvor syg han var, siger Alex Mogensen.

I dokumentaren "Far slog min mor og min stedmor ihjel" fortæller Alex Mogensen om barndomsminder med faren. Her på kanotur.
I dokumentaren "Far slog min mor og min stedmor ihjel" fortæller Alex Mogensen om barndomsminder med faren. Her på kanotur.

Han vender tilbage til dengang, Freyja havde lært hans far og farens fortid at kende.

- Freyja fik ret tidligt at vide, hvad der var sket. Før hun flytter sammen med ham, ved hun godt, at han har slået min mor ihjel. Og da de så bliver skilt der sidste år, er hun mere bange for, hvad der vil ske med børnene end bange for, hvad der vil ske med hende selv, siger Alex Mogensen.

Ifølge anklagen blev Freyja kvalt, syv måneder efter parret gik fra hinanden.

Dokumentaren "Far slog min mor og min stedmor ihjel" med Alex Mogensen kan ses her: