Eva var stamkunde hos Lagkagehuset – nu er det slut

Eva Nanna Godt fra Aarhus har indtil nu handlet hyppigt hos Lagkagehuset, men efter beskyldninger om, at kæden opererer i skattely, mens de hæver millioner fra regeringens hjælpepakker, har hun skiftet bager.

Eva Nanna Godt fra Aarhus køber ofte sin kaffe og kage hos en af Lagkagehusets butikker i Aarhus, men det vil hun ikke længere.

Denne beslutning har hun truffet, efter kæden i sidste uge blev beskyldt for at operere i skattely og samtidig hæve millioner fra regeringens hjælpepakker under coronakrisen.

- Det er træls med sådan nogle koncerner, der ikke vil give noget til Danmark, når de egentlig får så meget, siger Eva Nanna Godt til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun har ellers været en trofast kunde gennem mange år, og hver tredje måned får hun to brød gratis fra Lagkagehuset, fordi hun har handlet for 1000 kroner.

Eva Nanna Godt har vil minimere sin indkøb hos Lagkagehuset.
Eva Nanna Godt har vil minimere sin indkøb hos Lagkagehuset.

Men nu er alt vendt på hovedet, og i fremtiden vil hun i stedet gøre flere køb hos en af konkurrenterne.

- Jeg bliver da sur. Jeg bliver også sur på McDonnald’s. Jeg vil heller ikke handle ved Synoptik mere, siger Eva Nanna Godt til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere tager afstand til Lagkagehuset

Eva Nanna Godt er langt fra den eneste, der har skiftet Lagkagehuset ud med en konkurrent.

Det har søskendeparret Marie Dommergaard og Per Østergaard fra Aarhus også.

Søskendeparret Marie Dommergaard og Per Østergaard fra Aarhus plejede at handle hos Lagkagehuset, men nu har de valgt en anden bager.
Søskendeparret Marie Dommergaard og Per Østergaard fra Aarhus plejede at handle hos Lagkagehuset, men nu har de valgt en anden bager.

- Nej nu er det slut. Der er sat et punktum. Nu bliver det SchweizerBageriet. Det var vi lynhurtigt enige om. Det tog ikke mange sekunder at sige ’det her, det er ikke i orden’, siger søskendeparret til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg vil ikke støtte virksomheder, der på den måde undgår skattebetaling i Danmark.

Emma Ottilie, Aarhus

Emma Ottilie fra Aarhus har også valgt Lagkagehuset fra.

- Jeg vil ikke støtte virksomheder, der på den måde undgår skattebetaling i Danmark, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Ekspert: - Det er et lavskatte-paradis

Over for TV 2 har en ekspert sat spørgsmålstegn ved, om selskabskonstruktionen bag Lagkagehuset er lavet for at undgå at betale udbytteskat.

- De kapitalfonde der laver det her, har en meget stor interesse i at ligge i et lavskatteparadis, siger Christian Amby, der er medlem af Skatterådet, til TV 2.

Lagkagehuset er, ifølge TV 2, delvist ejet af et selskab i Luxembourg, som igen er ejet af en fond på Jersey.

Jersey optræder ikke på EU’s liste over skattely, men konstruktionen kan ifølge en ekspert bruges til at sende udbyttet fra Danmark ubeskattet til Luxembourg på grund af EU. Og fra Luxembourg ubeskattet videre til Jersey.
Jersey optræder ikke på EU’s liste over skattely, men konstruktionen kan ifølge en ekspert bruges til at sende udbyttet fra Danmark ubeskattet til Luxembourg på grund af EU. Og fra Luxembourg ubeskattet videre til Jersey.

Jersey optræder ikke på EU’s liste over skattely, men konstruktionen kan ifølge en ekspert bruges til at sende udbyttet fra Danmark ubeskattet til Luxembourg på grund af EU. Og fra Luxembourg ubeskattet videre til Jersey.

- Så kan Lagkagehuset sidde i København og være meget kede af det, men det er jo deres kapitalejer, der selv lægger det til rette, siger Christian Amby til TV 2.

Ifølge TV 2 er det dog ikke alle eksperter, der er enige i, at Lagkagehuset nødvendigvis benytter sig af en skattefidus.

VIDEO: Kritikken af Lagkagehuset er urimelig og den bygger på dårlig information. Det mener Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh.

Lagkagehuset: - Vil undgå dobbeltbeskatning

Ifølge Lagkagehuset selv er der ikke tale om skattespekulation. Forklaringen er, at ejeren holder til på Jersey for at undgå dobbeltbeskatning.

quote Vi er en dansk virksomhed, og vi betaler vores skat og opfører os ordentligt.

Jason Cotta, administrerende direktør, Lagkagehuset

- Vi er en dansk virksomhed, og vi betaler vores skat og opfører os ordentligt, siger Jason Cotta, der er administrerende direktør for Lagkagehuset, til TV 2.

På sociale medier går debatten om Lagkagehuset blandt borgere lystigt. Der er både nogen, der skriver, at de aldrig vil sætte deres ben i Lagkagehuset igen, mens der andre, der slår fast, at de fortsat vil købe deres kaffe, brød og kage hos kæden.

På Facebook deler debatten vandene.
På Facebook deler debatten vandene.

Reaktionerne gør indtryk på Lagkagehuset, der dog vurderer, at forretningen endnu ikke har lidt den store skade, og at de altså ikke mærker nogen ændring i omsætningen.

- Vi må konstatere, at det niveau der er blevet til normalen under coronakrisen, det niveau holder vi forsat henover weekenden, og vi har ikke set nogle usædvanlige udsving på vores omsætning, skriver Lisa Rossen, der er Managing Director i Lagkagehuset i Danmark, i et skriftligt svar til TV2 ØSTJYLLAND.

Andre bagere får nye kunder

Mens Lagkagehuset beretter om, at de ikke har mærket en ændring i omsætningen, siden de i sidste uge kom i modvind, er der flere bagere i området omkring Lagkagehuset på M. P. Bruuns Gade i Aarhus, der fortæller til TV2 Østjylland, at de har oplevet en stigning i antallet af kunder.

Én af dem er SchweizerBageriet, som ligger 140 meter fra Lagkagehuset på M. P. Bruuns Gade i Aarhus.

quote Vi har en normal rytme, hvor vi nogenlunde ved, hvor mange kunder der kommer. Men den her weekend har været helt anderledes.

Tine Lajer Petersen, ejer, SchweizerBageriet

- Vi oplever, at folk strømmer ret så kraftigt op til os. Vi har en normal rytme, hvor vi nogenlunde ved, hvor mange kunder der kommer. Men den her weekend har været helt anderledes, sagde Tine Lajer Petersen, der ejer SchweizerBageriet, til TV2 ØSTJYLLAND søndag.

Tine Lejer Petersen kender de fleste af sine kunder på ansigt og navn, men i denne weekend er der kommet en masse nye til.
Tine Lejer Petersen kender de fleste af sine kunder på ansigt og navn, men i denne weekend er der kommet en masse nye til. Foto: Privat foto.

Ifølge Tine Lejer Petersen har bageriet i løbet af weekenden haft omkring 25 procent flere kunder, end de normalt har.

- Vi har lyttet til vores kunder og spurgt ind. De fortæller, at Lagkagehuset har truffet nogle beslutninger, som de ikke var glade for, og det har givet os meget mere at lave, sagde Tine Lajer Petersen til TV2 ØSTJYLLAND.

”De skal lægge sig fladt ned”

Tiden vil vise, om SchweizerBageriet og de øvrige bagere i området, kan fastholde de nye kunder, eller om de vender tilbage til Lagkagehuset, når stormen har lagt sig.

For søskendeparret Marie Dommergaard og Per Østergaard fra Aarhus, skal der en bestemt ting til, før de vender tilbage til Lagkagehuset.

- De skal lægge sig fladt ned, så vi kunder igen kan stole på dem, lyder det.

Eva Nanna Godt er dog ikke helt så fast besluttet på at droppe Lagkagehuset helt. Hun vil skære ned op indkøbene, men der er en bestemt vare, som hun ikke kan undvære.

- De har et rugbrød til 36 kroner, men jeg vil nok ikke købe meget andet derover foreløbigt. Indtil jeg glemmer det igen, siger Eva Nanna Godt til TV2 ØSTJYLLAND.

Nanna Eva godt kan dog ikke undvære sit ugentlige rugbrød fra Lagkagehuset.
Nanna Eva godt kan dog ikke undvære sit ugentlige rugbrød fra Lagkagehuset.
Sankt Hans bål

Sankt Hans heksene brænder: I 1600-tallet var idyllisk gade beboet af hekse

marie louise kalmeyer

play Marie Louise er usynligt syg: - Mit liv burde lige være startet

blå blink politi politibil patrulje

Festen sluttede brat: Bøller frarøver studenterhue

silkeborgvej

Efter vanvidskørsel: Nu bliver færdselsåre oprustet

Untitled collage (9)

play Ø-boere har kæmpet i flere år – nu er sag om solcellepark afgjort

Aros Your Rainbow Panorama Regnbuen

Anonym klage sætter gang i omfattende undersøgelse om krænkelser på Aros

Dagens mest læste