Dansk michelinregn skal dryppe på hele landet

Erhvervsministeren vil bruge Danmark michelinsucces til at tiltrække flere gastroturister til hele Danmark.

I aften bliver det afgjort, om de fire restauranter i Aarhus beholder deres michelinstjerne - eller måske endda får endnu en.

Når michelinstjernerne drysses ud over danske gourmetrestauranter, skal det også gerne mærkes i resten af landet og ikke kun i de højtprofilerede madmekkaer i de største byer.

Mandag aften offentliggør Michelin sin nyeste nordiske gastronomibibel.

Læs også Michelin-uddeling: Niveauet i Aarhus er højere end landsgennemsnittet

Her afsløres det, hvor mange stjerner danske toprestauranter får denne gang. Sidste år fik 28 danske restauranter inklusive Færøerne 35 michelinstjerner til deling i guiden. 

Aarhus havde sidste år fire restauranter med michelin-stjerner. Her kan du se, hvor de fordelte sig. Restaurant Substans mister dog sin stjerne denne gang, da restauranten lige nu er lukket og åbner i nye lokaler på Aarhus Ø til maj. Foto: TV2 Østjylland

Den anledning bruger Erhvervsministeriet og turismeorganisationen VisitDenmark til at skyde en ny turistkampagne i gang. 

For flere og flere udenlandske madturister på jagt efter gode råvarer har fået færten af Danmark i kølvandet på den nordiske madbølge. 

Der er allerede stor opmærksomhed på Danmark på det her område. Hver michelinstjerne, vi hiver hjem, gør Danmark mere kendt som rejsemål.

Simon Kollerup, Socialdemokratiet, Erhvervsminister

Målet er at få endnu flere madglade turister til at snuse til og smage på dansk madkunst. Ikke kun på de mest hypede michelinrestauranter, men også på gode råvarer, som Danmark er blevet bedre til at producere og promovere. 

- Der er allerede stor opmærksomhed på Danmark på det her område. Hver michelinstjerne, vi hiver hjem, gør Danmark mere kendt som rejsemål.

Læs også Michelin-restaurant: Anerkendelse medfører høje krav og hårdt arbejde

- Men vi kan også se, at der er grundlag for en mere målrettet kampagne, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Kampagnen er især rettet mod det store tyske marked. 

Læs også Michelinkokken fra Thy er nu Aarhus' stjernekok

- Danske fødevarer er allerede godt kendt i Tyskland for blandt andet økologien, og vores fødevarer står generelt stærkt i Tyskland, siger Kollerup.

Ifølge en stor undersøgelse fra VisitDenmark er madoplevelser og gastronomi med til at lokke næsten hver tredje turist til Danmark. 

02:16

VIDEO: Medejer og restaurantchef på Restaurant Domestic i Aarhus, Christian Neve, fortæller, hvad det har betydet at få en michelinstjerne. Indslaget er fra 18. februar 2018.

Luk video

I den nye kampagne sætter en række videofilm fokus på danske madoplevelser ude i landet. Og på ildsjælene bag dem såsom dansk vin fra Vestsjælland, lokale råvarer fra Læsø og det store sønderjyske kagebord. 

Læs også Chefredaktør skuffet over nul nye michelinstjerner til provinsen

Når gastroturisterne er særligt interessante, så skyldes det også, at de lægger mindst 500 kroner mere i døgnet end andre turister.

Samtidig viser undersøgelser, at de er særligt tilfredse med opholdet. Det er dermed mere sandsynligt, at de tager hjem og anbefaler Danmark som rejsemål. 

09:39

VIDEO: Sidste år blev michelinstjernerne uddelt i Aarhus. Her kan du se, hvordan det foregik. Indslaget er fra 18. februar 2018.

Luk video