COVID-19: Bank aflyser stormøde - nu bliver menuen foræret væk

Djursland Bank måtte på grund af COVID-19 smittefaren aflyse en række arrangementer, men blandt andet mad, blomster og stand-up'ere derfra skal andre nu få glæde af.

Udbruddet af COVID-19 har tvunget det danske erhvervsliv til at aflyse en lang række arrangementer. Djursland Bank er en af de mange virksomheder, der har været hårdt ramt.

Og da bankens marketingchef, Louise Ringsted, tidligere på ugen stod med med tårnhøje regninger til i alt ni aflyste arrangementer, fik hun en god ide.

- Jeg var grædefærdig, hvilket jeg aldrig har været på mit arbejde før. Men så tænkte jeg, at det skulle være løgn, og at jeg skulle lave en god historie på det her, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun gik da i gang med et større projekt, hvor hun blandt meget andet har uddelt blomster til plejehjem og sendt de stand-up-komikere, som banken havde hyret, ud at optræde for unge mennesker på efterskoler.

Og al den mad - som bankens aktionærer skulle have været bespist med på Centralværkstedet i Aarhus i forbindelse med et større aktionærmøde - den får unge studerende i stedet lov til at få glæde af.

Det drejer sig om i alt 440 kuverter bestående af en hovedret og en dessert. Tilbuddet var udsolgt på blot 38 minutter, og de heldige, som nåede at melde sig til, skal hente deres mad i morgen mellem 17:30 og 18:30.

- For at undgå smittefare, så har vi pakket hver portion med fire kuverter - det vil sige fire hovedretter og fire desserter - så kun 110 mennesker skal møde op og hente maden. Derudover har valgt at tage 25 kroner for det. Ikke for indtjeningens skyld, men mere for at forpligte den enkelte, så vi sikrer os, at folk rent faktisk møder op, siger Louise Ringsted.

I krisetider rykker vi sammen

John Sørensen fra Hinnerup har taget initiativ til en hjælpegruppe for karantæneramte.
John Sørensen fra Hinnerup har taget initiativ til en hjælpegruppe for karantæneramte. Foto: Privat

Ligesom Louise Ringsteds initiativ i Djursland Bank, så er der også andre østjyske eksempler på, at vi i krisetider er gode til at rykke sammen og hjælpe hinanden.

John Sørensen fra Hinnerup er et af disse.

Han har oprettet Facebook-gruppen 'Hinnerup og Corona', hvor han opfordrer både karantæneramte og frivillige til at melde sig.

quote Der er en masse, som har liket opslaget og tilbudt at hjælpe, så det er jo dejligt.

John Sørensen, Hinnerup

- Hvis dem, der bliver sat i karantæne, ikke lige har naboer eller andre til at hjælpe dem, så er det jo godt med et sted, hvor man kan skrive og bede om hjælp. Det kan være med for eksempel indkøb, besøg på apoteket, eller hvis man har brug for et ugeblad. Vi kan hjælpe med det hele, siger John Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge John Sørensen har flere frivillige allerede meldt sig på banen. Idéen har han fået fra en Facebook-ven i Svendborg, der har taget et lignende initiativ.

Røde Kors opretter hjælpenetværk

Også i Horsens og Aarhus er der nu oprettet Facebook-grupper, hvor folk kan organisere sig. Derudover har Røde Kors oprettet et hjælpenetværk, hvor man matcher frivillige med de borgere, der har brug for hjælp på grund af COVID-19.

For John Sørensen handler det om at stille sin hjælp til rådighed, hvor der er brug for det.

- Vi må gøre noget allerede nu, for det udvikler sig jo hastigt. Vi kan se på tallene, hvor stærkt det går. Der er en masse, som har liket opslaget og tilbudt at hjælpe, så det er jo dejligt, siger John Sørensen.

En anden, der har besluttet sig for at hjælpe sine medborgere i den ekstraordinære situation, er Henrik Holmsted Pedersen fra Djursland.

I en Facebook-gruppe for nabohjælp på Robstrupvej nord for Grenå tilbyder han nemlig at handle ind mandag og fredag formiddag, så længe sygdommen hærger.

Vil sende et signal

Tilbuddet er tiltænkt både smittede med COVID-19, karantæneramte og ældre og svage, der frygter for smitten.

- Jeg ved, at der er enkelte, som er bange for at handle ind. Jeg har set ældre med mundbind på under indkøb og hørt om folk med dårligt helbred, der er meget nervøse. Dem vil jeg gerne hjælpe, siger Henrik Holmsted Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi har et godt sammenhold i nabogruppen, så jeg synes, at det her er et fint signal at sende. Måske kan det også inspirere andre til at gøre det samme.

Henrik Holmsted Pedersen, Robstrupvej

I forvejen er beboerne på Robstrupvej, der strækker sig over flere kilometer, gode til at hjælpe hinanden.

Så for Henrik Holmsted Pedersen er det helt naturligt at træde til.

- Vi har et godt sammenhold i nabogruppen, så jeg synes, at det her er et fint signal at sende. Måske kan det også inspirere andre til at gøre det samme. Det kræver jo ikke meget for mig, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

340 personer er konstateret smittet med COVID-19 i Danmark. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag kl. 10. Det er en stigning fra 262 tirsdag. 1231 personer er i karantæne.

Du kan læse mere om COVID-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

 

 

Politi i det vestlige Aarhus

Flere anholdt efter massiv politiaktion i det vestlige Aarhus

DemensCentrum Aarhus

playFlertal kræver mange coronadødsfald på plejehjem undersøgt

politi

19-årig sigtet for voldtægt og for at have sneget sig til sex

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef