Byggeaffald dumpet i skoven: - Jeg bliver rasende

Pia Støckler fra Højbjerg har gået tur i Marselisborg Skovene i 25 år. Hun har før fundet henkastet affald i skoven, men aldrig i denne skala.

Det var dette syn, der mødte en kvinde fra Højbjerg, da hun søndag gik tur med hunden i Marselisborg Skovene. Foto: Pia Støckler / privat

På sin gåtur med hunden i Marselisborg Skovene søndag mødte Pia Støckler et syn, som fik hende til at se rødt.

På en stikvej til Ørneredevej stødte hun på et samsurium af murbrokker, plastikposer, tomme dåser og emballage.

- Jeg bliver simpelthen så rasende over sådan noget svineri, for jeg synes i hvert fald ikke, at byggeaffald hører hjemme i skoven, og det er jo ikke, fordi genbrugspladserne ikke er åbne, siger Pia Støckler fra Højbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også En bøn til østjyderne: Pas på vores skraldemænd

Pia Støckler har gået tur med hunden i området i 25 år, og hun har aldrig oplevet noget lignende før, fortæller hun.

- Indimellem kommer der en bølge af, at folk kører ud og smider deres papir, madkasser og McDonalds-poser, men det er første gang, jeg har set byggeaffald på den her måde.

Ikke hverdagskost

Det er ifølge driftschefen i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune sjældent, der bliver fundet henkastede byggematerialer i naturen.

Så snart kommunen blev bekendt med bunken af murbrokker i Marselisborg Skovene, blev den fjernet.

Læs også Affald hober sig op i coronatid: Spande tømmes nu oftere

- Jeg bliver da også harm og sur over, at nogle kan finde på det. Det virker jo virkelig mærkeligt, at man dumper sådan nogle murbrokker, når man har mulighed for at køre mange steder hen med det i vores kommune, siger Kim Gulvad, der er driftschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han oplever generelt ikke, at der for tiden er mere dumpet affald i naturen end sædvanligt.

- Generelt synes jeg faktisk, at aarhusianerne er gode til at få kørt ud med deres byggeaffald, haveaffald og så videre, siger Kim Gulvad.

01:44

VIDEO: Der var stor interesse for at besøge genbrugspladserne, da de åbnede igen for små tre uger siden. Indslaget er fra den 29. marts 2020.

Luk video