Brag og sort røg undrede i mindre by: Her er forklaringen

En søjle af sort røg, udrykning af brandbiler og et brag forstyrrede morgenfreden fredag. Årsagen var dog forholdsvist fredelig.

Den sorte røg stammede fra en brand i en vejtromle i et lille skovområde i det nordlige Lystrup. Foto: Privatfoto

Omkring kl. 6 lød et ordentligt brag og en sort sølje af røg stod efterfølgende op over villatagene i det nordlige Lystrup.

Det så voldsomt ud, og der var da også godt gang i ilden, da Østjyllands Brandvæsen nåede frem. Heldigvis var ilden og eksplosionen hverken til fare for mennesker eller bygninger.

- Der var ild i en vejtromle, som stod i et lille skovområde, siger indsatsleder Søren Møller fra Østjyllands Brandvæsen.

- Når sådan et køretøj brænder, så opstår der brag, for der er en masse dele, der er under tryk og kan give et drøn, når det får varme.

Forurenet jord

Den sorte røg stammer formentlig fra den diesel, som vejtromlens brændstofstank var fyldt med.

Læs også Digteren Yahya Hassan er død

Desværre betød branden, at et mindre jordområde i skovområdet er blevet forurenet med diesel, der er løbet fra vejtromlens tank.

- Vi har alarmeret Aarhus Kommunes miljø vagt, som tager sig af det og får renset op, fortæller Søren Møller.

00:19

Umiddelbart inden, det begyndte at ryge, lød et højt brag. 

Luk video

Mærkelige omstændigheder

Hvordan vejtromlen er kommet ud i det lille skovområde, vil indsatslederen ikke spå om, men højst sandsynligt stammer maskinen fra et nærliggende vejarbejde.

- Den var startet op og holdt i en skov. Jeg tror, at det var sket ved nogle mærkelige omstændigheder, siger Søren Møller.

Læs også Store lokale forskelle: Så mange er smittet og testet i din kommune

Østjyllands Politi havde ikke umiddelbart fået nogen meldinger om stjålne vejtromler, men undersøger sagen.

Branden skete i det lille skovområde mellem Asmusgårdsvej og Solbærhaven i Lystrup. Brandvæsenet var færdige med slukningsarbejdet efter godt en time.