Alexander forsvandt fra bosted – nu vil politikere have en redegørelse

Socialudvalget i Aarhus Kommune vil have en redegørelse efter problemer på bostederne Elev og Kilebo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det er svært for Ruth Bentsen at have tillid til, at de mange vikarer i Hus 5 på Bofællesskabet Elev kan sikre trygge forhold for hendes søn, Alexander Schou Christesen. Nu vil udvalg have en redegørelse om forholdene

TV2 ØSTJYLLAND kunne tidligere onsdag fortælle, hvordan Ruth Bentsen følte sig utryg ved at overlade hendes udviklingshæmmede søn til personalet i Hus 5 på Bofællesskabet Elev.

Hendes utryghed bunder i en konkret episode, hvor hendes søn blev sendt ud med skraldet, men endte med at gå ud i byen alene.

Hun mener, at episoden kunne være undgået, hvis ikke der ofte var vikarer og nyt personale på bofællesskabet.

Historien fra botilbuddet i Elev har nu vakt opsigt i Socialudvalget i Aarhus Kommune, der vil have en redegørelse. Det er Gert Bjerregaard fra Venstre, der har bedt om redegørelsen.

- Det er endnu en sag, der er kommet op. Vi har set det i Elev og i Kilebo. Det er gentagelser hvor pædagoger som ikke er til stede, ufaglærte medarbejdere og borgerne oplever ikke en tryghed. Det skal vi have redegjort for og sat ind overfor, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Behov for flere medarbejdere

Gert Bjerregaard mener, at ansvaret entydigt ligger hos rådmanden og flertallet i byrådet.

Venstre har dog også et bud på, hvordan forholdene kan forbedres:

- Vi vil rigtig gerne være med til at guide rådmanden hen til det, der skal ske. Det handler om, at rådmanden nu handler på det her, og det sker igennem, at man nu sætter fagligt personale på, i en takt man ikke har gjort tidligere, siger han.

Byrådskandidat for SF Claus Thomasbjerg er til dels enig med Gert Bjerregaard. Han mener dog ikke, at ansvaret alene hviler på rådmanden eller det røde flertal.

- Ansvaret ligger hos hele byrådet, og selvfølgelig også hos rådmanden.

- Der er behov for at der kommer ro på og stabilitet. Det kan gøres med flere medarbejdere og flere uddannede medarbejdere, fordi der ikke er behov for flere lappeløsninger, hvis vi skal skabe tryghed og trivsel for de her beboere.

Han mener dog ikke, at det kommunale arbejde kan stå alene i kampen mod mistrivsel på bostederne. Der er brug for en samlet indsats fra også staten, regeringen og folketinget.

Bjerregaard: Klar til at bakke op om ekstra bevilling

- Hvis vi bare bliver ved med at bruge penge i kommunerne, uden at man kompenserer for flere handikappede på landsplan, så bliver båden bare ved med at tage vand ind, og det duer altså ikke, siger Claus Thomasbjerg.

Ifølge Gert Bjerregaard er det rådmandens arbejde at finde pengene i hans budget, men hvis han ikke kan det, vil Venstre gerne hjælpe.

- Her og nu, må rådmanden gå til byrådet for at bede om en ekstra bevilling, og det er vi klar til at bakke op om, når han ikke kan løse det inden for eget budget, siger han.

Claus Thomasbjerg mener er på bølgelængde med Gert Bjerregaard. Han mener, at vi skal have gjort noget ved niveauet af velfærd i forhold til bostederne.

- Det er rådmandens ansvar at gå til byrådet og sige, at vi mangler penge, fordi der er stigende mistrivsel på bostederne, det kan en hver jo se. Vi ligger helt i bund, når man ser på det kommunale danmarkskort, på velfærdsområdet, og det skal vi have hævet.

Rådmand: Oplevelser gør indtryk

TV2 ØSTJTYLLAND arbejder på at få en kommentar fra rådmand for sociale forhold & beskæftigelse i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S), til Gert Bjerregaards udmelding om, at partiet er klar til at bakke op om en ekstra bevilling.

Kristian Würtz henviser til Lone Hindø, der er medlem af Socialudvalget for Socialdemokratiet. Lone Hindø siger, at hun finder Ruth Bentsens historie hjerteskærende, og hun opfordrer Gert Bjerregaard til at mødes med kollegerne i Socialudvalget for at løse problemerne:

- Jeg er spændt på at sidde ved bordet og få rådmandens vurdering af sagen på det kommende møde. Andre steder kan være på niveau med Elev, og der kan være brug for et løft flere steder, siger Lone Hindø til TV2 ØSTJYLLAND.

Kristian Wûrtz har tidligere overfor TV2 ØSTJYLLAND erkendt, at der stadig er brug for flere ressourcer på socialområdet, men at det er svært at finde pengene i det kommunale budget.

- Vi fik nogle penge afsat ved det seneste budgetforlig, men det var desværre stadig en begrænset sum penge. Den faglige vurdering var, at der var andre botilbud, der havde endnu mere brug for ressourcer end Bofællesskabet Elev, siger Kristian Würtz til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det gør naturligvis indtryk at høre om de pårørendes oplevelser. Jeg deler deres ønske om at skabe bedre vilkår på bosteder i almindelighed og selvfølgelig også i Elev, siger han.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her