Ældre coronasmittet på plejehjem død

En 92-årig mand afgik søndag morgen ved døden på det aarhusianske plejehjem Hørgården.

Plejehjemmet Hørgården i Risskov ved Aarhus. En 92-årig mandlig beboer er afgået ved døden. Han var smittet med coronavirus. Arkivfoto. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

En 92-årig mand afgik søndag morgen ved døden på det aarhusianske plejehjem Hørgården.

Manden var konstateret smittet med coronavirus og havde i forvejen et svækket helbred. Det vides derfor ikke, om han døde på grund af virussen.

Læs også Østjysk par er smittet: Sådan er det at have COVID-19

Det oplyser Aarhus Kommune til TV 2.

Den 92-årige mand var ikke indlagt på et hospital. Han døde på plejehjemmet Hørgården, hvor han havde en aflastningsplads.

Det er samme plejehjem, hvor en nattemedarbejder i onsdags blev konstateret smittet med coronavirus.

Efter at medarbejderen var blevet testet positiv, blev seks beboere sendt i karantæne i egen bolig og testet, fordi de havde symptomer på virussen.

Læs også Unge smittet med coronavirus efter drukspil – overlæge kommer med opråb

To af de testede blev konstateret smittet, og af dem er den ene nu død.

De to smittede beboere var ifølge Århus Stiftstidende på aflastningspladser, som holdes helt adskilt fra resten af plejehjemmet. Ifølge avisens oplysninger har smitten ikke bredt sig til andre beboere på plejehjemmet.

I alt 20 medarbejdere på plejehjemmet blev sendt i hjemmekarantæne, efter at de to beboere blev testet positive for coronavirus.

Der er i alt 39 beboere på plejehjemmet, der er fordelt på forskellige afdelinger. Aarhus Kommune har endnu ikke kommentarer til dødsfaldet.

To af af beboerne er blevet konstateret smittet. Af dem er den ene nu død. Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Fjerde dødsfald

Det er fjerde tilfælde af ældre personer, der har været konstateret smittet med coronavirus og er afgået ved døden i Danmark.

I alle fire tilfælde har personernes helbred i forvejen været svækket af andre årsager.

I torsdags døde en 80-årig mand på Aalborg Universitetshospital, og efterfølgende blev han testet positiv for covid-19.

Læs også Mette F. rækker ud til de unge på kendt Randers-youtubers kanal

Lørdag døde en 81-årig patient, der var smittet med coronavirus, på Herlev Hospital. Endnu en smittet ældre person, der var indlagt med flere alvorlige sygdomme, mistede livet på samme hospital søndag.

- Siden i torsdags er to ældre patienter smittet med coronavirus desværre afgået ved døden. Mine tanker går til familierne og de pårørende, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemødet søndag.

To indlagt på intensivafdeling

28 coronasmittede danskere var søndag indlagt.

To ud af de i alt 28 indlagte var søndag placeret på intensivafdeling, hvilket var et fald fra fire fredag, mens det samlede antal fortsatte med at stige.

 

I skrivende stund er 898 personer bekræftet smittet i Danmark, men det reelle tal er højere, da myndighederne ikke længere tester alle potentielt smittede, men kun dem, der udviser alvorlige symptomer.