Watermusic-arrangør: Håber at jeg når at nyde det

Teaterleder Peter Westphael er spændt før Watermusic-premieren

01:57

Vi fangede teaterleder Peter Westphael fra Randers Egnsteater få timer inden premieren, og han var ganske nervøs. 

Læs også Oh Land: Det er ikke hver dag, man er havets dronning

- Jeg kan ikke rigtig forstå, at det er nu. Jeg håber, at jeg når at nyde det. Det er meget uvirkeligt, siger han til  TV2 ØSTJYLLAND.

Men det er nu, og indtil videre glæder han sig over, at der ikke er mange skyer på himlen. 

Læs også Watermusic-instruktør: Jeg føler et stort ansvar for at levere

- På den praktiske side har jeg selvfølgelig været nervøs for vejret. Det her vejr er sådan cirka, som vi vil have det, så det er skønt, siger han. 

Kulminationen på to års arbejde

Når Watermusic i weekenden skaber et magisk univers i Randers, er det kulminationen på to års arbejde for forestillingens britiske instruktør Kevin Finnan. 

- Vi har bygget forestillingen op i små dele. Det har været en lang udviklingsproces. Jeg har tilbragt tid med folk på Randers Bibliotek, og jeg har mødt folk i Randers, der fortalte mig om byen og deres liv. Jeg begyndte at absorbere information og blev fanget af Randers' historie, sagde han tidligere til TV 2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Få overblikket: Sådan påvirker Watermusic trafikken

Selv om Finnan tidligere har koreograferet åbningsceremonien ved De Paralympiske Lege i London 2012 - en begivenhed, der blev set af over en milliard seere på verdensplan - var det ikke uden et vist forventningspres, han gik weekenden i møde. 

- Jeg synes, byen er dejlig, og folk er meget venlige. Jeg arbejder med en fantastisk gruppe lokale mennesker, så jeg føler et stort ansvar for virkelig at levere varen, sagde Kevin Finnan.

Se et interview med teaterleder Peter Westphael i videoen øverst i artiklen.