Oh Land: Det er ikke hver dag, man er havets dronning

Musik-nørderi og muligheden for at være en stærk, magisk kvinde tiltrak Oh Land til Watermusic

Et magisk univers. En spektakulær totaloplevelse. En sansemættet, visuel rejse.

quote Da jeg blev spurgt, tænkte jeg først og fremmest: 'Wauw, det lyder virkelig som et sindssygt projekt'.

Oh Land

Der bliver ikke sparet på de flotte gloser, når det handler om at beskrive projektet Watermusic, der lørdag og søndag forvandler industrihavnen i Randers til en storslået udendørs kulturoplevelse.

Når showet folder sig ud, er det med Oh Land i rollen som Havets Dronning, og den danske sanger har også komponeret musikken og skrevet sangene til den 45 minutters lange forestilling. 

Oh Land, med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, skulle ikke tænke længe over, om hun ville deltage i det ambitiøse kulturprojekt. 

- Da jeg blev spurgt, tænkte jeg først og fremmest: 'Wauw, det lyder virkelig som et sindssygt projekt'. Og så tænkte jeg, at det bliver jeg nødt til at være en del af, for det lyder så langt ude, at den mulighed får jeg aldrig igen, siger Oh Land til TV2 ØSTJYLLAND.

Et spadestik dybere end pop

Det var særligt muligheden for at kunne nørde med lyd og musik, der tiltrak Oh Land til Watermusic.

quote Min rolle i stykket er, at jeg havets dronning, så det er jo ret pompøst. Jeg får lov til at være en enorm stærk, magisk kvinde.

Oh Land

- I en popsang skal der gerne komme et omkvæd inden for 30 sekunder, og skal det gerne kulminere til sidst med et storslået dobbeltomkvæd. Her er der plads til, at jeg kan lave en eller anden knitrelyd, som jeg synes er vildt sjov at sidde og lave, og så er det faktisk hovedpersonen i tre minutter. Det er vildt sjovt at kunne fordybe sig i detaljerne, siger Oh Land. 

Den musik, hun vil præsentere til Watermusic, er elektropop blandet med en række nye elementer og stilarter, og når Oh Land optræder, står ikke færre end 300 korsangere klar til at synge med hende, 

I forestillingen forelsker Havets Dronning sig i en pramdrager, og sammen skaber de en smuk by visualiseret gennem animeret film og danseoptrin. 

- Min rolle i stykket er, at jeg havets dronning, så det er jo ret pompøst. Men det er fedt. Jeg får lov til at være en enorm stærk, magisk kvinde. Det er ikke hver dag, man lige er havets dronning. 

Watermusic er et led i Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017, hvor resten af regionens kommuner også bidrager med kulturarrangementer. Forestillingen blev udsolgt på fire uger, da der blev åbnet for billetsalg i marts.

Du kan følge forestillingen på vores Facebookside, når det går løs klokken 22.00  lørdag aften.  

Fakta om Watermusic

 

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

Dagens mest læste