Oh Land: Det er ikke hver dag, man er havets dronning

Musik-nørderi og muligheden for at være en stærk, magisk kvinde tiltrak Oh Land til Watermusic

01:28

'Wauw, det lyder virkelig som et sindssygt projekt'. Det var Oh Lands første reaktion på at medvirke i Watermusic

Et magisk univers. En spektakulær totaloplevelse. En sansemættet, visuel rejse.

Da jeg blev spurgt, tænkte jeg først og fremmest: 'Wauw, det lyder virkelig som et sindssygt projekt'.

Oh Land

Der bliver ikke sparet på de flotte gloser, når det handler om at beskrive projektet Watermusic, der lørdag og søndag forvandler industrihavnen i Randers til en storslået udendørs kulturoplevelse.

Når showet folder sig ud, er det med Oh Land i rollen som Havets Dronning, og den danske sanger har også komponeret musikken og skrevet sangene til den 45 minutters lange forestilling. 

Læs også Få overblikket: Sådan påvirker Watermusic trafikken

Oh Land, med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, skulle ikke tænke længe over, om hun ville deltage i det ambitiøse kulturprojekt. 

- Da jeg blev spurgt, tænkte jeg først og fremmest: 'Wauw, det lyder virkelig som et sindssygt projekt'. Og så tænkte jeg, at det bliver jeg nødt til at være en del af, for det lyder så langt ude, at den mulighed får jeg aldrig igen, siger Oh Land til TV2 ØSTJYLLAND.

Et spadestik dybere end pop

Det var særligt muligheden for at kunne nørde med lyd og musik, der tiltrak Oh Land til Watermusic.

Min rolle i stykket er, at jeg havets dronning, så det er jo ret pompøst. Jeg får lov til at være en enorm stærk, magisk kvinde.

Oh Land

- I en popsang skal der gerne komme et omkvæd inden for 30 sekunder, og skal det gerne kulminere til sidst med et storslået dobbeltomkvæd. Her er der plads til, at jeg kan lave en eller anden knitrelyd, som jeg synes er vildt sjov at sidde og lave, og så er det faktisk hovedpersonen i tre minutter. Det er vildt sjovt at kunne fordybe sig i detaljerne, siger Oh Land. 

Den musik, hun vil præsentere til Watermusic, er elektropop blandet med en række nye elementer og stilarter, og når Oh Land optræder, står ikke færre end 300 korsangere klar til at synge med hende, 

Læs også Watermusic – en fortælling om kærligheden mellem vandet og landet

I forestillingen forelsker Havets Dronning sig i en pramdrager, og sammen skaber de en smuk by visualiseret gennem animeret film og danseoptrin. 

- Min rolle i stykket er, at jeg havets dronning, så det er jo ret pompøst. Men det er fedt. Jeg får lov til at være en enorm stærk, magisk kvinde. Det er ikke hver dag, man lige er havets dronning. 

Watermusic er et led i Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017, hvor resten af regionens kommuner også bidrager med kulturarrangementer. Forestillingen blev udsolgt på fire uger, da der blev åbnet for billetsalg i marts.

Du kan følge forestillingen på vores Facebookside, når det går løs klokken 22.00  lørdag aften.  

Fakta om Watermusic

Spiller: 2.-3. september 2017 på den gamle industrihavn i Randers.
 
Producent: Randers Egnsteater

Billetter: Der blev udsolgt på fire uger, da der blev åbnet for billetsalg i marts. 1000 ekstra billetter blev sat til salg slut juni, og de forsvandt i løbet af et par dage.
 
Varighed: 45 minutter
 
I alt kommer 15.000 mennesker til at se Watermusic i løbet af weekenden.
 
7,5 millioner kroner koster forestillingen. Den er blandt andet støttet økonomisk gennem donationer og sponsorer.
 
Eksport: Randers Egnsteater er blevet inviteret til at opføre et 20 minutters show ved floden i den kinesiske storby Guangzhou til efteråret.
 
Medvirkende: Omkring 600 mennesker er med til at få hele forestillingen på benene.