Watermusic-instruktør: Jeg føler et stort ansvar for at levere

Den britiske instruktør af forestillingen Watermusic er begejstret for Randers og byens historie

00:55

Der er solgt 12.000 billetter til Watermusic, og instruktør Kevin Finnan vil nødig skuffe publikum.

Når Watermusic i weekenden skaber et magisk univers i Randers, er det kulminationen på to års arbejde for forestillingens britiske Kevin Finnan. 

- Vi har bygget forestillingen op i små dele. Det har været en lang udviklingsproces. Jeg har tilbragt tid med folk på Randers Bibliotek, og jeg har mødt folk i Randers, der fortalte mig om byen og deres liv. Jeg begyndte at absorbere information og blev fanget af Randers' historie, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Randers har været et sted, hvor folk har været modige og har skabt deres eget liv.

Kevin Finnan, instruktør, Watermusic

Den mest kendte medvirkende i Watermusic er formentlig den dansker sanger Oh Land, men i alt kræver det omkring 600 mennesker at skabe det sansemættede show, der kun kan opleves lørdag og søndag.

Mange randrusianere har frivilligt brugt tid og kræfter på at skabe showet, og britiske Kevin Finnan er blevet begejstret for Randers og omegn, mens han har arbejdet på Watermusic.  

Læs også Watermusic – en fortælling om kærligheden mellem vandet og landet

Selv om Finnan tidligere har koreograferet åbningsceremonien ved De Paralympiske Lege i London 2012 - en begivenhed, der blev set af over en milliard seere på verdensplan - er det ikke uden et vist forventningspres, han går weekenden i møde. 

Læs også Få overblikket: Sådan påvirker Watermusic trafikken

- Jeg synes, byen er dejlig, og folk er meget venlige. Jeg arbejder med en fantastisk gruppe lokale mennesker, så jeg føler et stort ansvar for virkelig at levere varen, siger Kevin Finnan. 

Randers - hvor vandet møder landet

Handlingen i Watermusic er inspireret af historien om pramdragerne, der for flere hundrede år siden trak pramme med varer via Gudenåen. I forestillingen forelsker Havets Dronning sig i en pramdrager, og sammen skaber de en smuk by visualiseret gennem animeret film og danseoptrin. 

- Jeg begyndte at skabe en historie - en fortælling, som handler om det specielle ved Randers. Om at Randers er et sted, hvor vandet møder landet. Det har folk altid vidst, og de har tilpasset sig. Det har været en del af deres liv. Randers har været et sted, hvor folk har været modige og har skabt deres eget liv, siger Kevin Finnan. 

Læs også Watermusic-instruktør: Jeg føler et stort ansvar for at levere

Kevin Finnan er kunstnerisk leder af det britiske danse- og teaterkompagni Motionhouse.

Watermusic er ét ud af 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Forestillingen blev udsolgt på fire uger, da der blev åbnet for billetsalg i marts.

Du kan følge forestillingen på vores Facebookside, når det går løs klokken 22.00 lørdag aften. 

FAKTA OM WATERMUSIC

Spiller: 2.-3. september 2017 på den gamle industrihavn i Randers
 
Producent: Randers Egnsteater

Billetter: Der blev udsolgt på fire uger, da der blev åbnet for billetsalg i marts. 1000 ekstra billetter blev sat til salg i slutningen af juni, og de forsvandt i løbet af et par dage
 
Varighed: 45 minutter
 
I alt kommer 15.000 mennesker til at se Watermusic i løbet af weekenden
 
7,5 millioner kroner koster forestillingen. Den er blandt andet støttet økonomisk gennem donationer og sponsorer
 
Eksport: Randers Egnsteater er blevet inviteret til at opføre et 20 minutters show ved floden i den kinesiske storby Guangzhou til efteråret
 
Medvirkende: Omkring 600 mennesker er med til at få hele forestillingen på benene