Nyd de næste dage - markant vejrskifte i weekenden

De næste dage bliver lunere fra dag til dag, men i weekenden vender det brat.

Lavtryk sender kold luft ned over Danmark. Der er risiko for byger, som kan være med hagl-, slud eller tøsne søndag. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Der er mange, som nyder vejret i øjeblikket, og de næste dage bliver endnu pænere. Onsdag, torsdag og fredag byder på tørvejr, og det bliver gradvist varmere. Til gengæld vil en koldfront passere i weekenden, og pludselig kan termometrene vise 7 grader i stedet for 17.

Læs også Yahya Hassan er blevet begravet

Selvom det bliver lunere og mere tørt i morgen end de seneste dage, så er det først torsdag og fredag, vejret bliver rigtig lækkert. Onsdagen byder nemlig på blæst og generelt flere skyer end i dag.

Femdøgnsskema fra 6. til 10. maj 2020 Foto: TV2 Vejret - Grafik

Torsdag og fredag drejer vinden mere ned i vest og aftager en del. Det løfter temperaturen med 2 til 3 grader, og særligt fredag, hvor mange har fri, kan vejret nydes med 14 til 17 grader.

Læs også Kommune indsætter flere færgeafgange: Passagerkrav kan blive dyrt

Til gengæld bliver det markant koldere i weekenden. I løbet af lørdagen vil en koldfront passere ned over Danmark fra nord. I de østlige egne kan man endnu høste op til 15 grader, men det bliver efterhånden koldere i hele landet.

Prognose onsdag eftermiddag

Søndag har koldfronten passeret hele landet, og meget kold luft strømmer ned over Danmark fra nord. Det betyder, at termometrene nøjes med at vise mellem 5 og 9 grader, og samtidig bliver det meget blæsende.

Læs også Datter til Kongsgården-beboer: - Mor har det simpelthen så godt

Nogle prognoser har vinterlige byger til Danmark, mens andre har det stort set tørt. Det er til gengæld sikkert, at vejret bliver markant anderledes og decideret koldt.

01:03

VIDEO: Se vejrudsigten her. 

Luk video