Trods flere danske turister: - Vi har meget brug for de udenlandske

Selvom flere danskere planlægger af afholde deres ferie i Danmark, så kan det ikke kompensere for tabet af de udenlandske, hvis grænserne ikke åbner.

Det lader til, at sommeren bliver væsentlig bedre, end turistindustrien frygtede, da corona brød ud. 

En ny undersøgelse viser nemlig, at halvdelen af danskerne planlægger ferie i Danmark. Og det er faktisk en god slat, for af dem havde to ud af tre ellers tænkt sig at rejse til udlandet. 

- Det er rigtig dejligt, at vi har flere danskere, end vi plejer. Mange af de huse, som er blevet annulleret af tyskerne, de er lynhurtigt blevet booket af danskerne, lyder det fra Dorte Tandrup, der er bureauchef hos sommerhusudlejningsfirmaet 'Sol og Strand' i Ebeltoft, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Der er fortsat brug for de udenlandske turister   

Men trods de gode nyheder om danskernes valg af destination og købelyst, så vokser træerne ikke ind i himlen. 

quote Vi har meget brug for de tyske gæster, og at grænserne bliver åbnet, så vi kan få vores udenlandske gæster retur. De udgør 75 procent af vores omsætning.

Dorte Tandrup, bureauchef, 'Sol og Strand', Ebeltoft

Mens grænserne har været lukket i marts, april og maj, har Østjylland tabt 150.000 udenlandske overnatninger.

- Vi har meget brug for de tyske gæster, og at grænserne bliver åbnet, så vi kan få vores udenlandske gæster retur. De udgør 75 procent af vores omsætning, fremhæver Dorte Tandrup. 

Danskerne kan ikke opveje tabet fuldstændigt 

På landsplan er tallet hele tre millioner udenlandske overnatninger, som er gået tabt, mens grænserne har været lukket, fortæller Feriehusudlejernes Brancheforening.

Og det tab kan danskerne altså ikke opveje, selvom flere danske turister er godt. 

- Det er en katastrofe for dansk kystturisme, da det koster millioner. Danskerne kan ikke opveje det tab, som vi har fra tyskerne, men det er trods alt med til at lægge en bund i den her katastrofesituation, som vi har i dansk kystturisme, hvor kystturismen har mistet hovedparten af sine gæster, siger Carlos Villaro Lassen, adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, til TV2 ØSTJYLLAND. 

De udenlandske turister lægger flere penge 

De lukkede grænser er altså fortsat den største udfordring for turistbranchen lige nu. Selv hvis den danske turistbranche får lige så mange danske turister, som der skulle have været udenlandske, så kan det ikke opveje hinanden, fortæller direktør i VisitAarhus, Pia Lange, til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Nordmændene er blandt andet nogle af dem, som lægger flest penge, når de er her i døgnforbrug.

Pia Lange, direktør, VisitAarhus

- Der er stor forskel på, hvad de danske og internationale gæster forbruger. Nordmændene er blandt andet nogle af dem, som lægger flest penge, når de er her i døgnforbrug. Det er rigtig dejligt med de danske gæster, men de erstatter ikke de udenlandske, siger hun. 

Forhåbningen er derfor forsat, at grænserne bliver åbnet inden sommerferien. 

- Vi kan jo se, at andre lande begynder at snakke om en genåbning, så det håber jeg naturligvis også, at vi kommer til at opleve meget snart, siger Pia Lange. 

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Dommer fængsler 35-årig mand i sag om voldtægt

Dagens mest læste