Her slår turismen rekord – forlystelsespark sætter kurs mod rekordår

Der er usædvanligt godt gang i turismen på Djursland denne sommer. Det nyder de erhvervsdrivende godt af. Uanset om de har en dyrepark, en campingplads eller en forlystelsespark.

Der har været godt gang i turismen på Djursland denne sommer, hvor både antallet af overnattende gæster og besøgstallene hos flere turistattraktioner overgår niveauet før corona.

Et af de steder, hvor de i høj grad mærker, at spidsen af Østjylland særligt i år er et yndet udflugtsmål for turister, er i Djurs Sommerland, hvor de lige nu har kurs mod en besøgsrekord.

Direktøren regner med, at besøgstallet vil have rundet 850.000, når de afslutter sæsonen efter halloween. Sidste års besøgsrekord lå på 820.000 gæster.

- Lige nu ligger vi cirka syv procent foran sidste års besøgstal, som var en rekordsæson for Djurs Sommerland, siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør hos Djurs Sommerland.

Direktør, Henrik B. Nielsen, regner med, at besøgstallet i Djurs Sommerland vil have rundet 850.000, når de afslutter sæsonen efter halloween.
Direktør, Henrik B. Nielsen, regner med, at besøgstallet i Djurs Sommerland vil have rundet 850.000, når de afslutter sæsonen efter halloween. Foto: Djurs Sommerland

Vil etablere overnatning nær parken

Forlystelsesparken har i år oplevet flere udenlandske gæster, især fra Norge. 

Derfor er Djurs Sommerland i fuld gang med at undersøge, hvordan de indenfor tre til fem år kan etablere overnatningsmuligheder tæt ved parken.

- Enten vil vi etablere noget selv, og ellers kunne vi være interesserede i at få en feriecenteroperatør ind fra markedet. Der er vi i dialog med nogle som kunne være interesserede. 

- Og det er klart, det ville være en større skala, end hvis vi selv laver 100 enheder ved siden af Djurs Sommerland, fortæller Henrik B. Nielsen.

Skal vi op i Lalandia-størrelse?

- Det kunne man håbe på, lyder det fra direktøren.

Djurs Sommerland har investeret i en ny rutsjebane, og du kan her få en forsmag på, hvad det er for en tur, gæsterne har i vente.

Trængsel på campingpladserne

Også på Djurslands hoteller, campingpladser og feriehuse, mærker de, at turisterne i højere grad finder vej til Djursland. 

Bare i løbet af juni måned har Djursland haft 247.146 overnatninger i feriehuse, på campingpladser og hoteller. Det er 37.222 flere ind i 2019, før corona brød ud.

quote Der har været run på, næsten fra vi åbnede og så indtil nu.

Lene Schwartz Mikkelsen, medhjælper på Rugaard Camping

Det har de tydeligt kunne se på Rugaard Camping ved Ebeltoft:

- Der har været rigtig mange gæster i år. Der har været run på, næsten fra vi åbnede og så indtil nu. Der er i hvert fald kommet måske 20 procent mere end, end der har været, siger Lene Schwartz Mikkelsen, der er medhjælper på Rugaard Camping.

Isbjørneunger tiltrækker gæster

Også Skandinavisk Dyrepark har haft en travl sæson indtil nu. I starten af sæsonen var det særligt de to nye isbjørneunger, der var med til at trække mange besøgende til:

- Vi havde en rigtig god påske og helligdage. Lige nu er det næsten lidt for varmt. Der vil folk hellere ligge ved stranden, fortæller Mogens Andersen, der er driftschef hos Skandinavisk Dyrepark.

Indtil nu har 35.000 besøgt Skandinavisk Dyrepark, og når sæsonen slutter, er håbet, at besøgstallet lander på omkring 50.000 gæster.

Netop for at fastholde de besøgende overvejer dyreparken løbende at udvide med nye dyr. Blandt andet drømmer driftschefen om at kunne føje en los parkens samling af dyr.

VIDEO: Der er usædvanligt godt gang i turismen på Djursland denne sommer. Det nyder de erhvervsdrivende godt af - uanset om de har en dyrepark, en campingsplads eller en forlystelsespark.