Forlystelsespark savner afklaring: - Hvornår gør vi klar til?

I Djurs Sommerland er de klar til at tage imod gæster, men de kan ikke få et klart svar på, hvornår en åbning kan blive en realitet.

Direktøren for Djurs Sommerland havde håbet på, at myndighederne tidligere kunne have meldt klart ud, hvornår de forskellige brancher må åbne op.

I Djurs Sommerland tripper man efter at kunne åbne dørene og skyde sæsonen i gang, men som de fleste andre steder i Danmark, har parken måttet væbne sig med tålmodighed og acceptere uvisheden.

- Lige nu investerer vi et tocifret millionbeløb på at gøre klar uden rigtig at vide, hvad og hvornår vi gør klar til, siger direktør for Djurs Sommerland, Henrik B. Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

På søndag, den 10. maj, er planen, at Danmark skal gå ind i næste fase af genåbningen, men regeringen holder kortene tæt ind til kroppen.

At kalde det en frustration er måske lige hårdt nok, men det er jo alligevel derhen af, fordi det er ude af vores hænder.

Henrik B. Nielsen, direktør for Djurs Sommerland

Derfor ved Henrik B. Nielsen heller ikke, om næste fase inkluderer forlystelsesparker – og det begynder at skabe frustration.

- At kalde det en frustration er måske lige hårdt nok, men det er jo alligevel derhen af, fordi det er ude af vores hænder, siger han.

Direktøren havde håbet på, at myndighederne tidligere kunne have meldt klart ud, hvilke brancher, der kan åbne, og på hvilke tidspunkter.

Uenig i risikovurdering

I sidste uge blev et notat fra Statens Serum Institut lækket, hvor det vurderes, at der er meget høj risiko for smittespredning i forlystelsesparker.

Man har jo kigget på en tur i en forlystelsespark, som det var sidste år.

Henrik B. Nielsen, direktør for Djurs Sommerland

Notatet giver dog panderynker hos Henrik B. Nielsen og hans kollegaer rundt omkring i landet, og det er en vurdering, som han ikke er helt enig i.

- Der har man jo kigget på en tur i en forlystelsespark, som det var sidste år. Samtlige forlystelsesparker i Danmark har lavet et dokument, som går på en ansvarlig åbning af de danske forlystelsesparker, siger direktøren for Djurs Sommerland.

Djurs Sommerland har en plan for, hvordan forlystelsesparken kan åbnes på en forsvarlig måde. Det indebærer for eksempel skiltning, som vi kender det fra supermarkeder.

Sommerlandet arbejder blandt andet på en løsning for køsystemerne, så de kan få gæsterne til at holde afstand, imens de står og venter på at få lov til prøve en forlystelse.

Her har de planer om at benytte sig af de samme skilte, som man allerede kender fra detailhandel og lignende. Skiltene vil de sørge for at få lagt ud i køsystemerne.

- Vi vil hele tiden minde folk om, at hvis de skal have en sikker oplevelse i en forlystelsespark, så gælder det også om at holde afstand, siger Henrik B. Nielsen.

Manglende åbning påvirker hele turisme-fødekæden

Grundet den i forvejen sene åbning er Djurs Sommerland i sig selv ikke under pres.

Men Henrik B. Nielsen pointerer, at parken spiller en ikke helt uvæsentlig rolle i hele turisme-fødekæden i Østjylland.

Læs også Tyve skar hul i tage og firede sig ned med reb: Nu er de blevet udvist

- Mange af vores kollegaer skal jo leve af, at der kommer folk til Østjylland og Djursland. De sidder jo også tilbage og venter på, hvilke udmeldinger der kommer, siger han.

- Der er ingen tvivl om, at det også betyder meget for dem, at attraktionerne får lov til at åbne, for det er jo dem, der er med til at trække folk hertil.

02:13

VIDEO: Djurs Sommerland er klar til at åbne, men de kan ikke få svar på, hvornår det kan lade sig gøre.

Luk video

I yderste konsekvens kan Djurs Sommerland stå lukket hele året. Men så grelt tror direktøren dog ikke, at det kommer til at gå.

- Hvis vi får at vide, at vi ikke må åbne, før vi kommer hen sent i efteråret, så er det tvivlsomt, om man vil åbne en park som Djurs Sommerland op, siger Henrik B. Nielsen.

- Men lad os nu se positivt på det. Solen skinner, og vi skal nok få åbnet op.