Verdensberømt DJ spiller på Hjejlen: - Det bliver et kæmpe show

I aften spiller den verdensberømte DJ Martin Jensen støttekoncert på Hjejlen. Det skal medvirke til at samle penge ind til Hjejlen, der er truet af lukning.

DJ Martin Jensen kommer oprindeligt fra Sorring ved Silkeborg.

Hans musik er blevet spillet mere end en milliard gange på musiktjenesten Spotify, og han har fået både platin- og guldplader for sin musik – blandt andet kæmpehittet Solo Dance fra 2016.

Martin Jensen er en verdensberømt DJ, og samtidig er han også silkeborgenser. Han er vokset op i Sorring ved Silkeborg, og derfor var han ikke i tvivl om, at han gerne ville spille støttekoncert for Hjejlen.

Der er ikke andre, der har spillet her før ud over Lars Lilholt, og vi spiller ikke helt den samme genre.

Martin Jensen, DJ

- Jeg har været her for mange år siden, hvor jeg sejlede med min familie ud til Himmelbjerget. Det har vi gjort et par gange. Det er et af de ældste varemærker i Silkeborg, og jeg synes, det er fedt, at der er noget ekstra at fremvise her i byen. Jeg er jo selv herfra og vil gerne støtte det, for det går vist ikke så godt hernede, siger Martin Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Verdensberømt dj spiller støttekoncert for Hjejlen

Han får ingen penge for at spille koncerten, der bliver streamet på Martin Jensens kanal på streaming-platformen Twitch. Koncerten foregår på selve Hjejlen i aften fra kl. 20.00 til midnat.

- Jeg håber, at folk tuner ind og ser med, og at de tager en drink eller en sodavand, får nogle venner på besøg og ser noget underholdning, siger Martin Jensen.

06:53

VIDEO: Siden 1861 har Hjejlen sejlet på søerne ved Silkeborg. Nu kan corona-epidemien sætte en stopper for verdens ældste hjuldamper, selvom der er stor opbakning. Indslaget er fra 14. maj 2020.

Luk video

Havnen bliver i forbindelse med koncerten spærret af for publikum, og selve koncerten på Hjejlen er lydløs, så det bliver kun på internettet, man kan følge showet. Undervejs i koncerten kan man via Mobilepay støtte Hjejleselskabet.

Indsamling nærmer sig målet

Det er ikke første gang, der holdes støttekoncert for Hjejlen. I slutningen af maj spillede Lars Lilholt på hjuldamperen, og her blev der samlet mere end 370.000 kroner ind.

- Jeg er stolt over, at der blev indsamlet så mange penge. Det synes jeg er rigtig godt, og jeg krydser fingre for, at Hjejlen overlever. Det ville være en katastrofe, hvis Hjejlen ikke var der mere, sagde Lars Lilholt dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Lilholt-støttekoncert for ikonisk turistattraktion gik over al forventning

Det er organisationen JCI (Junior Chamber International), der har startet indsamlingen. Den skal medvirke til at redde selskabet bag Hjejlen fra konkurs, og noget tyder på, at det snart er lykkedes.

Målet for indsamlingen er 1,5 millioner kroner, og allerede i sidste uge havde man indsamlet 1,2 millioner kroner.

Det er et show af en størrelse, vi aldrig har set før her på Havnen.

Thomas Klostergaard, adm. direktør, Hjejleselskabet

- Opbakningen til Hjejleselskabet i hele den her proces, hvor vi har været udfordret af corona-krise og restriktioner, den har været helt fantastisk. Vi håber selvfølgelig, at der er endnu flere, der kigger med i aften, som har lyst til at sende en skilling vores vej, så vi måske kan nå i mål med vores målsætning i aften, siger Thomas Klostergaard, adm. direktør i Hjejleselskabet til TV2 ØSTJYLLAND.

02:25

VIDEO: I maj spillede også Lars Lilholt støttekoncert for den ikoniske turistattraktion i Silkeborg. Indslaget er fra 21. maj 2020.

Luk video

Hjejlen har siden 1861 sejlet på søerne ved Silkeborg. Men Hjejleselskabet har været hårdt presset af, at de ikke har kunnet sejle med gæster og selskaber på grund af corona-krisen. Derfor er støttekoncerterne en stor hjælp.

- Det er virkelig, virkelig lækkert, at vi kan stable sådan noget her på benene. Det er en vidunderlig ting, at Martin har sagt ja til at komme hjem for at støtte Hjejlen og vise hans gamle hjemegn frem for alle hans følgere, siger Thomas Klostergaard.

Læs også Stor opbakning til ikonisk turistattraktion - som stadig er konkurstruet

- Det er et show af en størrelse, vi aldrig har set før her på Havnen. Så man går rundt med ret mange sommerfugle i maven, siger Thomas Klostergaard.

Og Martin Jensen glæder sig til at fyre op for festen.

Jeg har jo aldrig spillet på Hjejlen før, så det er sjovt at få lov at være med til.

Martin Jensen, DJ

- Jeg har jo aldrig spillet på Hjejlen før, så det er sjovt at få lov at være med til. Der er ikke andre, der har spillet her før ud over Lars Lilholt, og vi spiller ikke helt den samme genre. Vi har en kæmpe produktion med og en masse fyrværkeri, så vi kommer til at lave et kæmpe show, der varer fire timer, siger Martin Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Martin Jensen forventer, at mere end en million mennesker vil se med i aften, når koncerten løber af stablen. Koncerten kan følges via linket her: https://www.twitch.tv/martinjensentv

07:19

VIDEO: I 2011 fyldte Hjejlen 150 år. I den forbindelse lavede vi her på TV2 ØSTJYLLAND et længere portræt. Indslaget er fra 20. juni 2011.

Luk video