Kærestepar har købt deres eget slot - det startede som en joke
En joke udviklede sig pludselig til alvor, og 30-årige Simone Vendelbo og 31-årige Simon Stenbæk fra Silkeborg kan nu kalde sig selv for slotsejere.
Det hele startede som en joke.
"Ej, se det her slot, det burde vi købe", morede familien i Silkeborg sig med at sige til hinanden.
Nu bliver teltpælene revet op af den jyske muld, og Simon Stenbæk og Simone Vendelbo har, sammen med Simones forældre, nu købt et slot på 750 kvadratmeter i Sydfrankrig.
30-årige Simone Vendelbo fra Silkeborg finder glæde i at sidde og kigge på huse til salg. Samme glæde deler hendes far.
Efter at have kigget på adskillige boliger i Frankrig, blev de jokes, de to havde udvekslet om at købe et slot i Frankrig, pludselig til alvor. For hvorfor egentlig ikke købe et slot i Frankrig og gøre det i stand?
- Vi kunne godt se, at slotte i Frankrig ikke er så dyre, taget i betragtning af hvor meget man får for pengene, fortæller Simone Vendelbo til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også:
Idéen om at købe et slot, skulle 31-årige Simon Stenbæk dog lige tygge på.
- Til at starte med skulle jeg lige forstå, at det faktisk var muligt. Jeg havde aldrig overvejet, at det var noget, jeg skulle involveres i, fortæller han og fortsætter:
- Men så kunne jeg godt se, hvad de to tosser havde set i det. Så tog det ene det andet, og vi endte med at tænke: ”fuck it, lad os gøre det."
750 kvm og 11 hektar
Familien tog i maj måned i år til Sydfrankrig for at se på slotte til salg. Det sidste slot på listen, så utrolig kedeligt ud på billederne. Men da de nåede frem til det, der bare var et 'så-har-vi-da-været-vidt-omkring'-kig, strålede slottet.
Slottet, ved navn Château Soulès, måler, udover det 750 kvadratmeter store slot, en stor grund på 11 hektar. Herligheden kostede det unge par i underkanten af 9 millioner kroner.
Men det mener parret, at de blot ville kunne få et hus på 200 kvadratmeter i Valby for.
Et paradis for yoga-elskere
Det kræver dog lidt at flytte fra de trygge rammer i Silkeborg til et nyt liv i Sydfrankrig.
Først skal parret have styr på det jobmæssige derhjemme. Så skal huset i Silkeborg sælges. Og så skal slottet i Frankrig igennem en større skønhedsoperation.
- Det hele kunne godt trænge til en tur. Det er sådan, at vi kan sove der, lave mad og gå i bad. Men der er nogle fugtskader, og et gammelt oliefyr, som vi gerne vil skifte til noget mere bæredygtigt, fortæller Simone Vendelbo.
- Vi tager ét rum af gangen, siger Simon Stenbæk, og Simone Vendelbo fortsætter:
- Tid er ikke noget, vi tænker over, for så kaster man sig ikke ud i det.
Planen er, at slottet nu skal laves om til et paradis for yoga-elskere. Simone Vendelbo er uddannet yogalærer og driver i øjeblikket en online yogabiks.
Men når parret til næste år flytter permanent ind i slottet, vil de invitere danskerne til såkalte yoga-retreats på slottet.
- Jeg skal guide i yoga og meditation, og så er der mad og overnatning, og vi tænker også, at vi skal på vandreture i det smukke område.
Slottet, der rummer 12 værelser, giver ifølge parret god mulighed for at huse gæster i flere dage. Mens Simone Vendelbo står for yogaen, vil Simon Stenbæk stå for den tekniske del, mens han selv går med tanker om at starte egne projekter i landet.
Parlez-vous français? Nej, vi taler ikke fransk
Selv om parret elsker fædrelandet, mener de, at franskmændene er gode til at hilse på hinanden på gaden, hvor danskerne kan være mere reserverede. Derudover rummer det sydeuropæiske land en særlig form for æstetik.
- Frankrig har en særlig charme og historie, som virkelig tiltaler mig. Franskmændene har sans for detaljer, hvilket man især ser ved de smukke, gamle huse.
Selvom parret ikke kender området - eller nogen i området - har de nogle venner, der har fulgt samme drøm, og købt et slot i Frankrig.
- De har peget os i den rigtige retning. Nogle gange er det godt at se nogle andre gøre det, så man kan se, at det godt kan lade sig gøre, siger Simone Vendelbo.
Selv om især Simone Vendelbo ofte har været i landet, da forældrene har haft et sommerhus der, taler ingen af de to sproget. Men det skal de hurtigt have styr på, mener de.
- Det vil være dejligt at kunne tale fransk, når vi skal i gang med at bygge om. Mange franskmænd er ikke gode til engelsk, og vi kan ikke fransk, så vi har ikke noget fælles sprog, siger Simon Stenbæk og Simone Vendelbo fortsætter:
- Det kommer til at foregå gennem Google Translate i starten.
Ikke en oneway-ticket
Selvom parret kommer til at bo på slottet det meste af året, og forældrene kommer på besøg, vil der stadig være en tæt kontakt til familien og vennerne derhjemme.
- Det er ikke en oneway-ticket, og vi ved, at vi altid vil kunne vende tilbage til Danmark, fortæller Simon Stenbæk til TV2 ØSTJYLLAND.
Simone Vendelbo understreger, at det at bo på slottet, vil gøre det mere intimt at ses med sine nære, da der i stedet for det korte, sædvanlige visit nu vil ligge grund for, at gæsterne skal blive på slottet og bo der nogle dage.
- Man får ikke kastet sig ud i det, hvis man tænker over mulige problemer. Jeg tror, vi begge er rimelig eventyrlystne. Når vi ved, der er noget andet og spændende derude, er vi ikke så frygtsomme, fortæller Simone Vendelbo.