Historisk turistattraktion reddet – verdensberømt DJ hev de sidste penge i land

Meget tyder på, at hjuldamperen Hjejlen er reddet fra at gå konkurs, efter den verdensberømte DJ Martin Jensen fyrede den af til støtteshow fredag aften.

Martin Jensen var på hjemmebane, da han fredag aften spillede støttekoncert for selskabet bag den ikoniske båd, Hjejlen, i SIlkeborg. Foto: Gorm Suder Falkenberg

Verdens ældste hjuldamper, Hjejlen, var fredag aften omgivet af lys i alle farver, fyrværkeri, ild og musik, da den verdensberømte DJ, Martin Jensen, fyrede den af i fire timer for at samle penge ind til det konkurstruede selskab, der står bag Hjejlen.   

- Det var simpelthen så smukt. Jeg tror aldrig, Hjejlen har været smukkere. Det var en fest uden lige med det flotteste show, og vi kunne ikke have tænkt os det bedre, siger Sonja Marie Overgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Verdensberømt DJ spiller på Hjejlen: - Det bliver et kæmpe show

Sammen med organisationen JCI (Junior Chamber International) har hun den seneste tid arrangeret det ene arrangement efter det andet, i håbet om at redde hjuldamperen fra at gå konkurs.

Målet for indsamlingen var 1,5 millioner kroner, og allerede i sidste uge havde de indsamlet 1,2 millioner kroner. Efter Martin Jensens koncert, som blev streamet online, er målet nået.

Der blev ikke sparet på lys, ild og fyrværkeri fredag aften. Foto: Gorm Suder Falkenberg

- Det er helt fantastisk. Vi vidste, vi nok skulle nå målet, men vi havde ikke forventet, det vil gå så stærkt. Det er så fedt med den opbakning, der har været. Uden dem der har bakket op, havde vi ikke klaret det, siger Sonja Marie Overgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Det præcise beløb for indsamlingen er endnu ikke talt op, men ifølge Sonja Marie Overgaard, er der altså samlet mere en 1,5 millioner kroner ind.

05:22

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med lige inden koncerten begyndte fredag aften klokke 20:00. Video: Gorm Suder Falkenberg.

Luk video

Over 1 million så med

Sonja Marie Overgaard er bestemt ikke den eneste, der jubler. Hjejlens direktør Thomas Klostergaard har også armene over hovedet.

- Det var et fuldstændig fantastisk, overvældende og spektakulært show. For mig var det en overvældende og visuel oplevelse, siger Thomas Klostergaard, der er administrerende direktør i Hjejleselskabet, til TV MIDT VEST.

Læs også Stor opbakning til ikonisk turistattraktion - som stadig er konkurstruet

Ifølge Thomas Klostergaard, så over en million mennesker det spektakulære show.

- Folk har sagt til mig, at Hjejlen aldrig har set bedre ud end i går, og at det må være det største show nogensinde i Silkeborg, siger han.

Vis dette opslag på Instagram

20 MINUTES TO GO! SEE YOU ON TWITCH #MeMyselfOnline

Et opslag delt af Martin Jensen (@djmartinjensen) den

Verdenskendt DJ fra Sorring

Martin Jensen er en verdensberømt DJ, og samtidig er han også silkeborgenser. Han er vokset op i Sorring ved Silkeborg, og derfor var han ikke i tvivl om, at han gerne ville spille støttekoncert for Hjejlen kvit og frit.

- Jeg har været her for mange år siden, hvor jeg sejlede med min familie ud til Himmelbjerget. Det har vi gjort et par gange. Det er et af de ældste varemærker i Silkeborg, og jeg synes, det er fedt, at der er noget ekstra at fremvise her i byen. Jeg er jo selv herfra og vil gerne støtte det, for det går vist ikke så godt hernede, sagde Martin Jensen til TV2 ØSTJYLLAND fredag aften.

Hans musik er blevet spillet mere end en milliard gange på musiktjenesten Spotify, og han har fået både platin- og guldplader for sin musik – blandt andet kæmpehittet Solo Dance fra 2016.

02:25

VIDEO: I maj spillede også Lars Lilholt støttekoncert for den ikoniske turistattraktion i Silkeborg. Indslaget er fra 21. maj 2020.

Luk video

Martin Jensens støttekoncert på Hjejlen er ikke den første af sin slags. I slutningen af maj spillede Lars Lilholt på hjuldamperen, og her blev der samlet mere end 370.000 kroner ind.

- Jeg er stolt over, at der blev indsamlet så mange penge. Det synes jeg er rigtig godt, og jeg krydser fingre for, at Hjejlen overlever. Det ville være en katastrofe, hvis Hjejlen ikke var der mere, sagde Lars Lilholt dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

07:19

VIDEO: I 2011 fyldte Hjejlen 150 år. I den forbindelse lavede vi her på TV2 ØSTJYLLAND et længere portræt. Indslaget er fra 20. juni 2011.

Luk video