Børnehus sender 45 børn i isolation

Samtidig er en specialskole blevet midlertidig lukket.

Over halvdelen af børnene på Resenbro Børnehus i Silkeborg er blevet sendt i isolation, efter et barn er blevet smittet for coronavirus.

Samtidig er 12 medarbejdere blevet sendt hjem. 

- Vi vurderer, hvem barnet kan have været i nærkontakt med, og de er derfor blevet sendt i isolation, indtil de får et negativt testsvar, siger kommunikationschef i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Samlet er der 75 børn tilknyttet børnehuset, og her vurderes det, at 45 af dem har været i tæt kontakt med det smittede barn.

- De følger beredskabsreglerne for, hvad de skal gøre. Alle medarbejderne er blevet testet, og ti har fået svar med en negativ test, mens to medarbjedere fortsat afventer svar, siger han. 

Specialskole midlertidig lukket.

Silkeborg Kommune har besluttet at lukke specialbørnehaven Solsikken, da et barn har udvist symptomer på smitte med coronavirus.

- Det er udfra et forsigtighedsprincip, at vi har valgt midlertidig at lukke specialbørnehaven. Det er sårbare børn, og derfor er vi nødt til at være ekstra forsigtige, siger kommunikationschefen i Silkeborg Kommune. 

De ti børn og 16 medarbejdere, der er tilknyttet institutionen, er blevet bedt om at isolere sig og først vende tilbage, når der foreligger en negativ test for coronavirus. 

Mandag er der fortsat ikke kommet nogle tilbagemeldinger på coronatestene. 

Lige nu
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Forsker: Lyntest ved køkkenbordet kan fange smittede

skaermbillede_2020-02-08_kl._19.49.05.jpg

Vil udnytte corona-nedlukning: Vejarbejde udvides

Vaccine

play For få bliver vaccineret: Bookingsystem spænder ben for ældre

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig