Børnehus sender 45 børn i isolation

Samtidig er en specialskole blevet midlertidig lukket.

Over halvdelen af børnene på Resenbro Børnehus i Silkeborg er blevet sendt i isolation, efter et barn er blevet smittet for coronavirus.

Samtidig er 12 medarbejdere blevet sendt hjem. 

- Vi vurderer, hvem barnet kan have været i nærkontakt med, og de er derfor blevet sendt i isolation, indtil de får et negativt testsvar, siger kommunikationschef i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Samlet er der 75 børn tilknyttet børnehuset, og her vurderes det, at 45 af dem har været i tæt kontakt med det smittede barn.

- De følger beredskabsreglerne for, hvad de skal gøre. Alle medarbejderne er blevet testet, og ti har fået svar med en negativ test, mens to medarbjedere fortsat afventer svar, siger han. 

Specialskole midlertidig lukket.

Silkeborg Kommune har besluttet at lukke specialbørnehaven Solsikken, da et barn har udvist symptomer på smitte med coronavirus.

- Det er udfra et forsigtighedsprincip, at vi har valgt midlertidig at lukke specialbørnehaven. Det er sårbare børn, og derfor er vi nødt til at være ekstra forsigtige, siger kommunikationschefen i Silkeborg Kommune. 

De ti børn og 16 medarbejdere, der er tilknyttet institutionen, er blevet bedt om at isolere sig og først vende tilbage, når der foreligger en negativ test for coronavirus. 

Mandag er der fortsat ikke kommet nogle tilbagemeldinger på coronatestene. 

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste