80-årige Erling har arbejdet siden 1958: - Jeg har fortjent at holde nu

Efter mere end 100 års historie lukker et slagteri nu ned, og det betyder samtidig et farvel til branchen for en 80-årig medarbejder.

Hyppige jobskifter er ikke noget for Erling Plagborg.

Han har arbejdet med kød og på slagterier i mere end 60 år, heraf de seneste 36 på Kjellerup Eksportslagteri.

Men nu er det slut.

quote Jeg synes, jeg har fortjent at holde nu.

Erling Plagborg, slagter

Det 103 år gamle slagteri lukker nu endegyldigt, og med det stopper også 80-årige Erling Plagborgs arbejdsliv.

- Jeg fandt noget, jeg kunne leve af, og det har jeg haft det godt med. Det er derfor, jeg er blevet ved det, for ellers var jeg nok løbet væk for mange år siden, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Erling Plagborg voksede op på en gård i 1940'erne, hvor han hjalp med alle opgaver i landbruget, og da han var gammel nok, gik han ind i sit nuværende fag.

- Jeg kom i lære i 1958, da jeg var 16 år gammel, og siden har jeg været i kødbranchen og skubbet med kød hver dag, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kjellerup Eksportslagteri er ejet af Himmerlandskød, der nu samler flere af dets forskellige slagterier ét sted. Det betyder, at slagteriet lukker ned fra slutningen af indeværende uge, og al aktivitet stopper.

For nogle kolleger betyder det, at de måske skal på jobjagt, mens det for Erling Plagborg betyder et endegyldigt farvel til det arbejdsliv, han har elsket.

- Er jeg vemodig over, at jeg skal holde, så siger jeg "nej!". Jeg har haft det godt med det, og jeg synes, jeg har fortjent at holde nu, siger han.

Om tre uger bruger Erling Plagborg sin nye fritid til en rejse til Australien.