Silkeborg tror på overlevelse: Vil investere i truppen

Silkeborgs sportslige ledelse vil i januar investere i truppen i håbet om at sikre overlevelse i Superligaen.

Silkeborg IFs spillere ærgrer sig over en forsømt mulighed under Superligakampen mellem LBK og SIF, i Kgs. Lyngby søndag. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Oprykkerne fra Silkeborg har haft et svært efterår i Superligaen og overvintrer på sidstepladsen, men i klubben er troen på overlevelse intakt.

Silkeborgs sportslige ledelse er klar til at investere i nye spillere i januar med henblik på at sikre en ny sæson i landets bedste række.

Billedet er fra kampen søndag mellem Lyngby. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

- Vi har sat os for at gøre alt, hvad vi kan for at styrke truppen, og vi vil give det et sats i forhold til at redde os i Superligaen, siger sportschef Jesper Stüker.

- Jeg ved ikke, om der kommer en større udskiftning, men kan vi optimere på to-tre positioner, og får vi det helt rigtige ind, kan det måske gøre forskellen for os.

- Det er med øjne på at kunne klare os i Superligaen, at vi vil gøre nogle ting, og der skal kvalitet i det, vi foretager os. Vi skal forsøge at få mest muligt ud af de midler, vi har.

Læs også Kun skud kunne stoppe Tøfting fra at nå i mål på 'vanvittig' gåtur

Utilfredsstillende efterår

Efter søndagens 0-1-nederlag til medoprykkerne fra Lyngby erkendte Silkeborg-træner Kent Nielsen, at efterårets pointhøst har været utilfredsstillende.

Træner Kent Nielsen mener ikke, at klubben har fået alle de point, de skulle have. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Trods det pointmæssigt dårlige efterår er han dog slet ikke klar til at smide håndklædet i ringen.

- Ti point er skuffende. Det havde vi ikke forestillet os at stå med, og vi havde en klar forventning om at have flere point, men målsætningen i foråret er fortsat at overleve i Superligaen.

- Så længe det er matematisk sandsynligt, kommer vi til at gå hårdt efter det. Vi skal levere i alle kampe, og det har vi været gode til i mange kampe, men vi har bare ikke fået de point, vi skulle have.

Læs også Politiet offentliggør fotos af efterladte børn

Tror på overlevelse

Højrebacken Svenn Crone understreger, at også spillertruppens tro på overlevelse er intakt før foråret.

- Vi tror stadig på, at vi kan overleve. Det bliver vi ved med, til det ikke længere kan lade sig gøre, siger Crone.

- Vi havde fortjent at slå Lyngby, og det var symptomatisk for os, at vi tabte kampen.

Læs også To små børn fundet efterladt på gaden: Forældre har endnu ikke meldt sig

- Vi har spillet mange gode kampe, som vi fortjente at få mere ud af, og det skal løses i foråret.

Silkeborg ligger på sidstepladsen, og i en sæson, hvor tre hold rykker ud af Superligaen, har holdet efter 20 runder 12 point op til Sønderjyske, som ligger fjerdesidst.

00:57

SE VIDEO: Stig Tøfting er i løbet af weekenden gået fra Aarhus til Herning, fordi han tabte et væddemål under den seneste FC Midtjylland-kamp mod Brøndby, hvor han sagde, at han ville gå hele ruten, hvis FCM kunne slå Brøndby. Det gjorde ulvene, så derfor går Tøfting.

Luk video